Branko se potrudio da jedan od zidova našeg stana bude obogaćen post-it artom. U pitanju je RSS ikona, a razlog je što mu je to prvi rad ovog tipa a i kod nas je relativno ograničen izbor boja ovih samolepivih papirića, pa je iskoristio za početak činjenicu da je zid narandžast da kreira svoj masterpiece.

feed-011-1

Za one koji ne znaju post-it art je kreiranje slika uz pomoć samolepivih blokčića poznatijih kao stikeri ili post-itovi, i bazira se na pixel artu, kreiranju sličica uz pomoć tačaka, karakterističnom za video igrice sa svima popularnih konzola tokom 80tih i početkom 90tih. Odlične primere ovog, pomalo geeky, umetničkog pravca pogledajte ovde, ovde, ovde i ovde.

Moj favorit je definitivno SuperMario na više nivoa ( a kad smo već kod SM pogledajte i footer Draganovog bloga).
SuperMario PostIt

7 replies on “Post-it art i u našem stanu

  1. Snimio sam da u Stylos-u imaju stikerse u 8 različitih (nijansi) boja, samo su malo skuplji u odnosu na ostale knjžare. U svakom sl. ako se pokaže da nemaju tekndenciju odlepljivanja sa ovih naših geeky zidova, odradiću jos jedan (veći) zid sa većom paletom boja (i većom rezolucijom kanvasa)

  2. Sjajno :) Malo se zbunih u trenu dok mi dođe šta je post-it fora ali… odlična ideja, još samo da nam javite koliko će dugo ovo da izdrži i da li je zid ofarban disperzijom ili poludisperzijom pa da imamo sve podatke :)

Comments are closed.