Nebojsa Radovic – Personal Blog

Menu & Search

O autoru

30/10/2011

about

Pre 8 godina kada sam pokrenuo blog, teško da sam i sam verovao da će to biti zapravo korak koji će mi drastično u narednih nekoliko godina promeniti život. Hteo sam da pišem, jer je to oduvek bila moja ljubav. Ispostavilo se da u tome i postoji nešto, te je ovaj blog postao verovatno i stvar kojom sam se najduže bavio u životu. A oni koji me znaju, znaju i da me krasi pažnja jedne zlatne ribice i da to nije baš tako lako. Lepo je to, kada na jednom mestu možete videti svojih prethodnih 8 godina života, trenutke uspeha i padova poput dnevnika koji nikad niste bili svesni da pišete.

1) Ko sam ja

Izvinjavam se što se odmah nisam predstavio, ali naprosto mali uvod je bio potreban. Moje ime je Nebojša Radović. Rođen sam u Užicu, odrastao u Ivanjici gde sam završio Gimnaziju, da bih zatim diplomirao na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, gde i danas živim.

Prvi Internet projekat u kom sam učestvovao bio je sajt zurka.co.yu davne 2002. godine zajedno sa Milošem Malovićem. Nešto kasnije imao sam priliku da budem deo tima danas najveće domaće onlajn zajednice Burek.com. Studije su značile i malo zatišje da bih 2007. godine počeo da vodim domaću verziju bosanskog sajta Dernek.ba pod imenom Furka.com. Ubrzo po startu, Furka je postala najposećenija domaća društvena mreža i tu ostala nekih 6 meseci do godinu dana kada smo zbog ozbiljnih tehničkih problema značajno pali i nikad uspeli da se vratimo na trenutke stare slave. 2008. je usledio i poziv Adria Media Srbije da se priključim njihovom rastućem timu kao onlajn marketing menadžer što sam i učinio početkom 2009. godine. Tokom 18 meseci u toj firmi, lansirali smo jedan od najposećenijih celebrity sajtova u Srbiji story.rs, sa specijalnim naglaskom na njegov nastup na društvenim medijima na šta sam i danas ponosan. Iz tog posla izašlo je nekoliko lepih prijateljstava, a jedno od njih je i tokom prošle godine izrodilo i popularni satirični portal Njuz.net.

2) Šta radim?

Odlazak iz Adria Medije bio je pre svega motivisan sve većem broju ličnih angažmana koji se pojavljivao. Zajedno sa starim poznanikom Ivanom, vlasnikom Burek foruma, krenuo sam da se brinem o nastupu kompanija na Internetu, sa posebnim fokusom na društvene medije. Od kreativnog dela do obuke samih zaposlenih, all inclusive. Tokom ove dve godine nanizao se lep portfolio klijenata kako iz onlajn tako i iz oflajn sfere. Tu su Kolektiva, Nokia, Ford, Erste banka, Grand kafa, Jaffa, Toshiba, Coca Cola, MTV, Institut za održive zajednice i ko zna ko sve. Delovali su uglavnom zadovoljno.

3) Koji su mi dalji planovi

U potpisu svakog teksta možete videti da sam sanjar. I aktivista. Voleo bih da iskoristim pažnju koju sam možda i nezasluženo dobio da učinim svet oko sebe boljim mestom. Tako je nastao i Arigato, a to je i motiv iza svih onih aktivnosti za koje nisam imao vremena ali sam ipak želeo da uradim jer znam da će nekome značiti. Verujem da od regiona možemo da napravimo ozbiljnu zajednicu Internet preduzetnika i svaki dan radim na tome – pisanjem, pričanjem i učenjem. Jer ako želim nešto da promenim verovatno treba da krenem od sebe, pa je to i neki dalji korak – okrenut globalnim vodama.

4) Ono što bih voleo da ne zaboravite

Blog me je odveo na put kojim bi verujem svako voleo da hoda. Putovanja, prijatelji i gomila novih znanja svakog dana. Da sam samo studirao i završio fakultet verujem da se to nikada ne bi desilo. Ovako, dobio sam priliku da pokažem neki svoj talenat i u tome delimično uspeo. A to i vama želim i najtoplije preporučujem da krenete istim vodama. Tu ću svakako biti da pomognem.

Beskonačno vam hvala na podršci i nadam se da ćete uživati na ovim stranama!

 

 

Type your search keyword, and press enter to search