Nebojsa Radovic – Personal Blog

Menu & Search

Eniac’s Ground zvanični OpenWebAwards blog partner

20/11/2008

I ako ste verovatno već primetili widget sa desne strane ovog posta, moram i zvanično da najavim: Eniac’s Ground je postao zvanični blog partner OpenWebAwards takmičenja. Yippi yeey!

Za one koji nisu upućeni u celu priču, OpenWebAwards je globalno organizovano takmičenje za najbolju inovaciju u oblasti web tehnologija. Tokom tri kruga glasanja (drugi je već u toku), prepoznaju se i nagradjuju visoka dostignuća u 26 kategorija, koje možete videti na samom widgetu. Samo takmičenje ima snažnu podršku blogerske zajednice tako da ove godine ima blog partnere u preko 100 zemalja, od kojih je jedna i Srbija :) (ali i Hrvatska obzirom na ne mali broj onih iz Hr koji čitaju ovaj blog).

Inače ovo je drugi OpenWebAwards po redu, prvi je prikupio preko 250.000 glasova, ponajviše zahvaljujući organizatoru samog dešavanja, Mashable-u koji uživa veliku popularnost medju web profesionalcima, pogotovu onih fokusiranih na social web. Medju pobednicima prošlogodišnjeg takmičenja izdvajaju se svima poznati: Facebook, Digg, Google, Meetup, Twitter, Netvibes, woot!, Last.fm i Mahalo.

Kao što sam spomenuo, u toku je drugi krug glasanja, koji se završava 3. decembra, da bi poslednji i odlučujući krug trajao do 16. decembra kada se proglašavaju pobednici kategorija. Ni region ovog puta nije ostao kratak za predstavnike drugog kruga glasanja, imamo 2 predstavnika iz Slovenije, Noovo u kategoriji social news i Zemantu u kategoriji blog plugins, pa eto poželimo im puno sreće.

Što se tiče samih nagrada, nisam siguran da postoje direktne materijalne nagrade, ali publicitet usled osvajanja nagrade sa ovakvom medijskom pokrivenošću se  ne može kupiti novcem, tako da verujem da je to svima dovoljan motiv da konkurišu za isto.

Imate svoje favorite? Trk na glasanje, odmah tu sa desne strane putem widgeta.

Nebojša Radović

Radoznali posmatrač koji neka od tih posmatranja pretvori u reči. Idealno reči koje izazovu one koje čitaju da probaju nešto novo, a život baziraju na akciji - ne izgovorima.

Related article
Ostavi se sine tvitovanja

Ostavi se sine tvitovanja

Da mi je neko pre 6 godina rekao da je…

17 saveta za time management Martina Varsavskog

Jedna od karakteristika LeWeba jesu i tzv. "soft skills" predavanja,…

Preko Kickstartera do 10 miliona dolara investicije

Popodne je za sada obeležilo predstavljanje Peeble, pametni sat koji…

7 Discussion to this post

 1. Walter says:

  Tebi ni Albanci nista ne mogu. Svakoga dana, u svakom pogledu, sve vise napredujes.

 2. Kvalitet, kvalitet stari moj :)
  Cestitamo :)

 3. nezadrzivo srljas u progres :)

 4. nikola says:

  registracija glasa traje do boga sporo i dugo … los widget … inace svaka cast svaki dan odlicni postovi za citanje ;-)

 5. Eniac says:

  Hvala svima, imam problema sa internetom u poslednje vreme pa ne piskaram koliko bih trebao/mogao ali i to ce se uskoro resiti

 6. tamburix says:

  Woho!
  Čestitam :D

 7. […] drugi krug glasanja OpenWebAwards takmičenja je završen i red je da sumiramo ko su top3 web projekta u svojim kategorijama ove godine. Naravno […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Type your search keyword, and press enter to search