Generalno, jako slabo pišem postove koji imaju veze sa ITjem a da nisu neka smicalica na moj geeky way of life. Ovog puta sam čitajući TechCrunch naleteo na jako zanimljiv projekat pa sam pomislio da bih možda mogao po prvi put da uđem i u neke nove vode. Pa da počnemo…

Nova vremena sa sobom su donela i neke nove dimenzije života, konkretno sve više vremena provodimo sa stvarima nego sa ljudima. Kao posledica svega toga dolazimo do situacije da većina nas jako slabo poznaje svoju rodbinu braću, sestre, ujake, strine a o nekim daljim rođacima da ne govorimo. Što može da nas dovede u vrlo neprijatne situacije, pogotovu kada su male sredine u pitanju. David Sacks je došao na ideju da napravi web stranu u kojoj bi svako kreirao deo svog porodičnog stabla i slao obaveštenja članovima stabla koji bi dalje popunjavali isto. Posle nekog vremena došli bismo do impozantnog geneološkog stabla za koje bi nam na drugi način sigurno trebale godine. Kao rezultat te ideje nastao je Geni.

Sa tehničke strane, reč je o flash aplikaciji pomoću koje unosite svoje bliže rođake i njihove e-mail adrese (ukoliko postoje) na osnovu kojih im aplikacija automatski šalje informaciju da su ubačeni u stablo što bi trebalo da utiče na dalje ispunjavanje istog.

E sad, dolazimo u Srbiju. Pitanje je koliko je moguće ovo uraditi, jer konkretno od moje rodbine, mislim da mail ima samo moj burazer, što i nije baš od neke koristi, ali verujem da za uslove pojedinih zemalja (Island npr :)) ovo može biti vrlo popularno.