Pre tačno mesec dana pisao sam o najtužnijoj slici na svetu, i tom prilikom sam jednoj vernoj čitateljki obećao da ću posvetiti neko vreme i drugoj strani medalje. Večeras sam slučajno naleteo na prvu epizodu emisije Ploveći grad, iza koje stoji Nataša Miljković, voditeljka popularne emisije Ključ, a sve povodom krstarenja Karibima, Royal Caribbeanom, tj. njihovim brodom pod nazivom Freedom Of The Seas. I ako možda ovo nije klasičan primer snobizma, za razliku recimo od toliko spominjane kupovine dabl-dekera, cilj mi je bio da predstavim jednu drugačiju populaciju, koja maksimalno uživa u izobilju, nemilice trošeći hiljade i hiljade dolara – nasuprot onima iz prethodnog teksta.

Freedom Of The Seas

Na brodu je sve podređeno gostima: od bazena za decu, odrasle i slično, djakuzija, terena za košarku i golf, najveće free climbing stene na nekom plovećem objektu, klizališta preko bolnice sa operativnom salom, šetalištem, biblotekom i ostalim stvarima za koje treba prilično vremena da se nabroje, koje čine ovaj broj potpuno neverovatnim, i prosto ne mogu da zamislim koliko je veliki taj brod kad je sve ovo stalo na njega.

Freedom Of The Seas Climbing stone

Freedom Of The Seas Kids pool

Freedom Of The Seas Library

Zanimljiva je i organizacija samog broda, program se prilagođava demografskoj strukturi stanovništva, pre svega hrana, gde se spominju cifre od 20.000 obroka dnevno. Naravno, sve to mora da ima posebnu kraljevsku notu, kako samo ime kompanije glasi, tako da možete videti neverovatne dekorativne elemente od te iste hrane. Sve ovo zahteva ogroman broj ljudi koji svakodnevno rade, nažalost nemam tačan broj, ali ne sumnjam da ih ima koliko i turista na brodu.

Freedom Of The Seas Food

Nekima ni sve ovo nije dovoljno, a i “realno” smor je biti na ovakvom brodu po ceo dan, pa postoje i svakodnevni izleti Karipskim ostrvima gde možete plivati sa delfinima, upoznati drevne civilizacije, roniti i teško da Vam može nešto pasti na pamet a da na ovom putovanju nema, jedino što Vam je potrebno jeste jedno par desetina hiljada dolara. Naravno ukoliko ste kao ja u fazonu “odakle m’ lova frajeru”, uvek možete pogledati virtual tour na zvaničnom sajtu broda ili emisiju danas i sutra u 18:25 na RTS1.

One thought on “Ploveći grad

Comments are closed.