U poslednje vreme mi se poprilično promenio Twitter u odnosu na neki prethodni period. Umesto nekog social discovery servisa, sada se pretvorio u pravu malu riznicu mudrosti, onih pravih ali i onih uličnih koje ujutru uz kafu, poput nekad blogova sa uživanjem čitate.

Photo: Laughing Squid

Mislim da je ovde pobedilo ograničenje. Facebook je sve i svja, slike, video, statusi, tekstovi, linkovi, u neograničenim količinama. Daleko da Twitter ne nudi isto to, ali ipak fokus je ostao na 140 karaktera. To ograničenje vas tera da se dovijate i gura kreativnost do maksimuma. Volim svoj tajmlajn ovih dana. Daleko od toga da mi je ranije bio dosadan, kao i da dalje nemam potrebu za svežim vestima i sveta. Imam, i dalje ih dobijam, ali nisam mogao a da ne pohvalim kreativnu energiju kojom twitter odiše u poslednje vreme. Ograničenje je postalo prednost, a nada u čovečanstvo ovladala onog trenutka kada ste mogli sami da birate one koji oko vas pričaju. Verujem da je to ujedno i najveća moć Twittera.

12 replies on “Ponovo u ljubavi sa Twitterom

  1. Eto, znao sam da se nisam aktivirao na Twitteru bez razloga :D

      1. a i za skrasiti se ima kineskinja tu, tako li bese nekako ?

  2. сакаш да кажеш @sead93 го стави во нова колона? :))))

  3. Ja ne kapiram najbolje twitter, može li neko ukratko da objasni poentu twittera i kako da tamo razgledam twitove kako bih odabrao da pratim one koji mi se dopadaju?
    hvala unapred

Comments are closed.