Posle duže vremena rade komentari na blogu. Malo sam zapustio blog priznajem, nemam vremena, previše me obaveza stiglo, plus praznici, plus ispitni rok, plus treba skinuti i koji kilogram. Sve u svemu sada to radi, i stidim se činjenice da sam držao blog do sada u ovakvom stanju. Problem je bio u prepunjenoj bazi koja se na kraju i zeznula, jer je Spam Karma uživala u svojih 60mb prostora :) Malo je falilo da dropujem sve što sam ikada ovde napisao, a onda sam kliknuo REPAIR i sve se sredilo. Uf, al sam bio ljut.

U svakom slučaju ovo mora da je neki od WP bagova, pa ako vam se desi da vam komentari zabaguju, mali repair tabele wp_comments deluje trenutno, poput reklama za lekove za grip. Eto, potrudiću se i malo češće da pišem, nije red više da se sramotim. Hvala na strpljenju!

update: gurnuo sam Aksimet u vatru umesto SpamKarme za kaznu, i za tih par min menjanja plugina, stiglo mi je 400 (slovima četiri stotine i nula para) spam komentara. Prosto neverovatno, i onda se čudim što mi je baza tolika. Ovo je verovatno jedna od najvećih mana WPa, što se vrlo lako pronalaze novi WP blogovi, i spamuju do besvesti, i ako postoji gomila alata da se to sredi.