Nebojsa Radovic – Personal Blog

Menu & Search

Sa HIVom se danas živi

18/05/2007
Sa HIVom se danas zivi

 

Priključite se kampanji „Sa HIV-om se danas živi“ i pridružite nam se u nedelju 20. maja. Na Trgu Republike obeležiće se međunarodni Dan sećanja na preminule od side. Aktivnosti će početi u 18 časova i trajati do 22 časa, a u 20 časova počeće paljenje sveća i nakon toga puštanje balona u vazduh. Građani ce pored mogućnosti da upale sveću u znak sećanja na preminule od side, moći i da napišu poruku podrške osobama koje žive sa HIV-om.

Zajedno ćemo u nedelju upaliti 915 sveća. U Srbiji je od ove opake bolesti preminulo 915 osoba.

U Srbiji je od 1984. godine zvanično registrovano 2088 osoba inficiranih HIV-om, od kojih je 1339 (64%) vec obolelo od side, dok je 915 osoba umrlo od side. Dominira grupisanje registrovanih HIV pozitivnih osoba (90%) na teritoriji centralne Srbije, i to uglavnom na području grada Beograda (oko 80%), koji kao i svaka metropola ima više zastupljeno rizično ponašanje, ali i najveći broj testiranja se obavi upravo u Beogradu.

Partnersku kampanju “Sa HIV-om se danas zivi” realizuju Centar E8, UNICEF, UNAIDS, Y-PEER, CIDA, UNDP/HPVPI, JAZAS, Q Club, AID+, GOD, Balkanski projekat za unapredjenje zdravlja mladih na Balkanu, Covekoljublje i UG Kula. Dan secanja na preminule od side obelezice se pored Beograda i u Novom Sadu, Loznici, Pozarevcu i Boru.

Vidimo se tamo!!!

Nebojša Radović

Radoznali posmatrač koji neka od tih posmatranja pretvori u reči. Idealno reči koje izazovu one koje čitaju da probaju nešto novo, a život baziraju na akciji - ne izgovorima.

Related article
Dekonstrukcija zavera

Dekonstrukcija zavera

U poslednjih nekoliko godina fasciniran sam konceptom narativa i koliko…

Diskretni heroji

Još uvek sam u fazi u kojoj mi je teško…

Moja predviđanja za dešavanja u regionu u narednih 10 godina

Previđati šta će se desiti u budućnosti je u najmanju ruku…

Discussion about this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Type your search keyword, and press enter to search