Nebojsa Radovic – Personal Blog

Menu & Search

Umro Steve Jobs

06/10/2011

Ode nam i Steve Jobs, možda i u najgorem trenutku za Apple kada su posle lansiranja iPhone-a 4S značajno pale deonice ove kompanije. Verujem da oni koji nisu koristili neki od Apple proizvoda ne mogu da zamisle kolika je šteta što odlazi jedan od poslednjih vizionara današnjice, koji je u potpunosti promenio industriju računara i kućnih uređaja.

Šteta, menadžera imamo i previše a onih koji svojim pojavom prave razliku sve manje. Taman kad smo se ponadali kako je budućnost koja nas čeka jako lepa… Uvek dođu neki drugi, ali za to obično treba vremena te ne sumnjam da ćemo za Steve-om dugo žaliti.

RIP Steve, i hvala na svemu.

A ako niste poslušajte i čuveni govora sa Stanford univerziteta.

Article Tags
Nebojša Radović

Radoznali posmatrač koji neka od tih posmatranja pretvori u reči. Idealno reči koje izazovu one koje čitaju da probaju nešto novo, a život baziraju na akciji - ne izgovorima.

Related article

Sve je lako kad si mali. Ili nije…

Približava se godinu dana kako sam postao samozaposlen, i svoju…

Efektivnost, efikasnost i twitter druženja

U čuvenoj Ferisovoj knjizi 4-hour work-week postoji jedno zanimljivo poglavlje…

Društvena Toshiba

Verovatno ste primetili da se danas desilo neko zanimljivo Toshiba…

6 Discussion to this post

 1. milos says:

  tužan sam.. na žalost nikada nisam imao svoj aplle proizvod ali sam uvek bio oduševljen svime što je izmislio… nedostajaće poruke koje nam je slao i koje su bile fenomenalne

 2. Daleko bilo da je jedan od poslednjih vizionara današnjice.
  Svet je tako uređen da ako sada i ne vidimo nekog vizionara, pojaviće se i pre nego to očekujemo.
  Svetu su jednostavno potrebni vizionari.
  Kao i vazduh i voda. Kad jedan ode, pojavi se novi.

 3. @borovacn says:

  Slažem se sa Sašom. Uvek će se pojaviti neki novi čovek, koji će doneti nešto novo (ne obavezno u apple). Što se tiče same firme, ne treba brinuti bar u sledećih 3-5 godina. Za posle ćemo videti. Ima još dosta kreativnih ljudi tu, samo je potreban neko ko će voditi biznis tako dobro kao Jobs.

 4. Seo says:

  Sviđa mi se kako je razmišljao što se tiče tehničkih dostignuća kojima je proslavio svoju firmu ali grozno je saznanje da je to bio čovek koji je dozvoljavao da na njihovim proizvodima iskorištavaju jeftinu radnu snagu prvenstveno u Kini, znači bio je običan kapitalista koji je jeo "decu" sveta, nije mi baš žao osoba koje osete empatiju prema svetu tek kada sami okuse blizak dolazak smrti!

 5. cifra78 says:

  Umrla je ideja, ideja koja nije imala granice. Pa čak kad je postavila nove granice, vrlo brzo ih je i sama srušila.
  Vizionar smelog duha, dečačkih ideja, čovek koji je realizovao što je zamislio. naravno da se svrstava medju imena velikana i da je mnogo doprineo tehnološkom napredku, manje više ovom komercialnom. Ne treba zaboraviti da njegovo ime nosi veliki broj revolucionarnih patenata.
  A kompanija Apple će nastaviti uspešno kao što je i Microsoft, jedino velika pohvala Apple od mene je sto je svoj model iPone umesto najavljene 5 odao priznanje Jobsu i nazvala je 4S ( for Steve)

 6. Psi says:

  Meni ga je žao, stvarno je bio velikan!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Type your search keyword, and press enter to search