Nebojsa Radovic – Personal Blog

Menu & Search

Zelena nedelja, blog akcija?

13/12/2008

I ako je već gotovo kraj ove sedmice, za zelene stvari nikad nije kasno! I ako je inicijalno eniax.net trebao dobrim delom da se bavi zelenim stvarima, nekako se  to otrglo, ali to me ne sprečava da podržim dobru inicijativu.

Zelena nedelja

Da se vratimo na temu iz naslova. Zelena nedelja je akcija pokrenuta od strane časopisa National Geographic i Sensa, pokrenuta sa ciljem da poveća svest o očuvanju životne sredine, na način koji je svima nama dostupan. Male promene masovno prihvaćene funkcionišu na isti princip kao i web zajednica, dajte malo da biste dobili mnogo.

Akcija obuhvata nekoliko aktivnosti, od onih koje apeluju na smanjenje emisije štetnih automobilskih gasova – “Ugasi motor”, “Sa kolegom do posla” ali i promocija hibridnih automobila, do promocije štedljivih sijalica koje smanjuju potrošnju električne energije i do 80%. Detaljnije o svim akcijama možete pročitati i u pdf magazinu izašlog specijalno povodom ove akcije. I ako su ove teme relativno poznate, nisam siguran da su i dovoljno dobro evaluirane pa ne sumnjam da će vam ovaj magazin koristiti.

Blog akcija?

Brinete o prirodi? Globalno zagrevanje, smanjenje ozonskog omotača ili zagađena mora širom sveta nisu za vas tek još jedna tema iz dnevnika? Probudi se, uključi se! Smanjenje emisije štetnih gasova, reciklaža, štedljive sijalice, hibridna vozila su samo neke od tema koje mnoge mogu zapitati na koji način mogu pružiti svoje malo u očuvanju naše planete. Podeli to sa svojim prijateljima, napiši mali članak o temi koja je tebi najsvojstvenija, a ja ću se potruditi da ih sve prikupim i objavim u vidu jednog članka. Ne čekajte zelenu nedelju, živite zelen život! Jer, ipak, na nama je!

Nebojša Radović

Radoznali posmatrač koji neka od tih posmatranja pretvori u reči. Idealno reči koje izazovu one koje čitaju da probaju nešto novo, a život baziraju na akciji - ne izgovorima.

Related article

Nova strana o autoru

Moram priznati da O autoru stranu na blogu nisam menjao…

I pobednici su…

Vreme je da objavim pobednike 3 dana po završetku nagradnog…

Eniac slavi, Toshiba časti

Danas je tačno 10 godina kako imam računar. I danas…

4 Discussion to this post

 1. linke.rs says:

  Zelena nedelja, blog akcija?…

  Brinete o prirodi? Globalno zagrevanje, smanjenje ozonskog omotača ili zagađena mora širom sveta nisu za vas tek još jedna tema iz dnevnika? Probudi se, uključi se!…

 2. ukusno.com says:

  Zelena nedelja, blog akcija?…

  Brinete o prirodi? Globalno zagrevanje, smanjenje ozonskog omotača ili zagađena mora širom sveta nisu za vas tek još jedna tema iz dnevnika?…

 3. Nekima je samo nedjelja, neki se time bave svaki dan, ali zato nedjeljom odmaraju. Šalu na stranu, drago mi je čuti da akcija postoji. :-)) Za promicanje svijesti, predlažem otvaranje sekcije ekoloških blogova, za sada nisam pronašao niti jedan srpski blog posvećen tome, ali evo, ovo je nešto u susjedstvu na čemu sad i ja radim… :-)

 4. […] je započeo, škrabalica prenela dalje pa reko’ hajde da i ja prihvatim ovu blog akciju kad već imam […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Type your search keyword, and press enter to search