I ako je već gotovo kraj ove sedmice, za zelene stvari nikad nije kasno! I ako je inicijalno eniax.net trebao dobrim delom da se bavi zelenim stvarima, nekako se  to otrglo, ali to me ne sprečava da podržim dobru inicijativu.

Zelena nedelja

Da se vratimo na temu iz naslova. Zelena nedelja je akcija pokrenuta od strane časopisa National Geographic i Sensa, pokrenuta sa ciljem da poveća svest o očuvanju životne sredine, na način koji je svima nama dostupan. Male promene masovno prihvaćene funkcionišu na isti princip kao i web zajednica, dajte malo da biste dobili mnogo.

Akcija obuhvata nekoliko aktivnosti, od onih koje apeluju na smanjenje emisije štetnih automobilskih gasova – “Ugasi motor”, “Sa kolegom do posla” ali i promocija hibridnih automobila, do promocije štedljivih sijalica koje smanjuju potrošnju električne energije i do 80%. Detaljnije o svim akcijama možete pročitati i u pdf magazinu izašlog specijalno povodom ove akcije. I ako su ove teme relativno poznate, nisam siguran da su i dovoljno dobro evaluirane pa ne sumnjam da će vam ovaj magazin koristiti.

Blog akcija?

Brinete o prirodi? Globalno zagrevanje, smanjenje ozonskog omotača ili zagađena mora širom sveta nisu za vas tek još jedna tema iz dnevnika? Probudi se, uključi se! Smanjenje emisije štetnih gasova, reciklaža, štedljive sijalice, hibridna vozila su samo neke od tema koje mnoge mogu zapitati na koji način mogu pružiti svoje malo u očuvanju naše planete. Podeli to sa svojim prijateljima, napiši mali članak o temi koja je tebi najsvojstvenija, a ja ću se potruditi da ih sve prikupim i objavim u vidu jednog članka. Ne čekajte zelenu nedelju, živite zelen život! Jer, ipak, na nama je!

4 replies on “Zelena nedelja, blog akcija?

  1. Pingback: linke.rs
  2. Pingback: ukusno.com
  3. Nekima je samo nedjelja, neki se time bave svaki dan, ali zato nedjeljom odmaraju. Šalu na stranu, drago mi je čuti da akcija postoji. :-)) Za promicanje svijesti, predlažem otvaranje sekcije ekoloških blogova, za sada nisam pronašao niti jedan srpski blog posvećen tome, ali evo, ovo je nešto u susjedstvu na čemu sad i ja radim… :-)

Comments are closed.