Rajko je mitsko stvorenje оdgojeno, sazrelo i prvi put vodilo ljubav u Nišu, a otelotvorenje iste sazdalo u obliku kafane kod Rajka, jednog od najpoznatijih lokala u čuvenom Kazandžijskom sokačetu, i tvornice čuvenih rebaraca u kajmaku koji su uvek motiv više da svake godine posetim BizBuzz.

BizBuzz

I dok sam tražio prigodnu fotku rebaraca u kajmaku da istom ukrasim ovaj blog post, shvatio sam da google images uglavnom daje slike sa mog bloga na taj keyword. Na prvi pogled čudno, ali obzirom da svake godine lamentiram o istim, shvatam da BizBuzz meni znači više nego što i ja sam mislim. Zašto?

I ako sam siguran da sam već trulio o tome u ranijim najavama BizBuzza, neke stvari volim da ponavljam jer sam siguran da su mi promenile tok života. 2006. godine, seminar Savremene web tehnologije, koji je kasnije dobio avioni kamioni ime – BizBuzz, a koji sam posetio da pokradem fore za svoju konferenciju, je probudio onu web stranu u meni i naterao me da opet pišem blog, da se opet bavim web dizajnom, a onda i krenem sa svim onim čime sam se bavio prethodne 2 godine. Ljudi koje sam tada sa strahopoštovanjem slušao iz klupa elektronskog fakulteta su danas moji prijatelji, kolege, saradnici, a svi zajedno smo tu da svedočimo o usponima i padovima srpskog Interneta u proteklih nekoliko godina.

Spomenuh padove, i ako možda statistički to ne mogu da potvrdim, ali imam osećaj da je entuzijazam kada je u pitanju Internet biznis u poslednje vreme malo splasnuo. U igru se upliću neki veliki biznismeni ili oni koji žele da ulože par K eur da dobiju kroz koju godinu milion, a sve je manje incijative od onih koji su sada tamo gde sam ja bio pre 3 godine. Tada Internet biznis bio je ekvivalent optimizma a danas… to je nešto malo drugačije i verovatno realnije.

Možda je vreme da to promenimo, da uz rebarca, kafane, druženja ali i predavanja motivišemo sebe ali i neke nove klince da se pokrenu i iskoriste kreativni mladalački puls koji nesumnjivo imaju. Verovatno neće postati milioneri time što će napraviti novu revolucionarnu društvenu mrežu ( a i bolje je što ne žive u tom ubeđenju ) ali će napraviti lični iskorak, steći iskustvo i upoznati ljude sa kojima ubuduće mogu sarađivati. To je valjda, suština ovakvih konferencija, a rebarca… ona su samo added value celoj priči :P

Predavanje

Igrom slučaja imaću svojih 20 minuta slave na ovoj konferenciji. Znate svi da je to neverovatno kratko vreme kad se ja raspričam ali potrudiću se da ga lepo iskoristim. O svemu po malo, real time webu, društvenim medijima, korporativnom prisustvu i svim tim ključnim rečima koje svi očekujete da čujete. Trudiću se da bude zabavno, a ako nešto naučite utoliko bolje. Radni naziv predavanja je Istoriju pišu zavisnici, a ako imate neke ideje u vezi sa istim, ili biste želeli nešto da čujete sa moje strane više nego rad sam da čujem.

I, nadam se da se vidimo tamo!

8 replies on “BizBuzz 2009 – Rajko eve me

  1. Ух, споменуо си толико кључних речи да ће бити права уметност сместити све то у 20-ак минута. У сваком случају – срећно и надам се добром предавању.

  2. Teško da ću moći da lično prisustvujem – ali bih rado download-ovao (svih 20 minuta) – naravno ako nam to omogućiš.

      1. Stvarno, iscimaj se da snimi to neko (nije kao da nece biti nikog sa kamerom, kakav god kvalitet bio), bas bih voleo da vidim tvoje predavanje :)

  3. Brate, samo ćeš napraviti gužvu na tim rebarcima. Ako bude manjkalo za moju porciju, znaću koga da krivim :)

Comments are closed.