Blog action day 2008

Kao i prošle godine, negde baš uoči BlogOpena red je da i ove godine blogeri širom sveta ujedine svoje snage sa ciljem da povećaju informisanost naroda širom sveta o trenutnim globalnim problemima objedinjeni inicijativom Blog Action Day.

Ove godine Blog Action Day biće održan 15. oktobra i tema će biti siromaštvo za razliku od prošle godine gde je cilj bio podizanje svesti o problemima životne sredine poput zagadjenja, globalnog zagrevanja i slično. Rezultati od prošle godine su zaista impresivni gde je sama akcija imala doseg od 14.5 miliona RSS čitalaca, nekih 20.000 blogova koji su se uključili medju kojima su i 19 njih iz liste top20 sa technocratija.

Zašto je Blog Action Day akcija važna za blogere?

Vreme je da ljudima stavimo do znanja koja je zaista snaga zajednice, na koliko svi mi, sa nekih 100tinak  čitalaca, možemo da utičemo na ljude, da ih pokrenemo da razmišljaju o nekom problemu koji nas neminovno pritiska i opterećuje i promenimo pristup prema istom. Možda naših 100 čitalaca nije velika brojka, ali neka nas je samo 10 i to će već biti 1000. Pay it forward!

Da ne bi ispalo da je ovo neka akcija za prikupljanje mailova bez nekog velikog stvarnog značaja, dovoljno je da spomenemo da u organizaciji ovog dešavanja učestvuju UENP (United Nations Environmental Programme), Evropska komisija sa svojim odeljenjem za zaštitu životne sredine i neke od velikih Internet kompanija medju kojima ćete svakako prepoznati Google, eBay ili Yahoo.

Kako je to izgledalo prošle godine kod nas:

Tamburix

Marko

Znam o čemu ću pisati 15. oktobra, pridruži se i ti!

4 replies on “Blog Action Day 2008

  1. Registrirao sam se danas, prvi dan, zakon, našao preko linka na twitteru koje gje ostavio Ivan Brezak Brkan. Postavio sam i banner u sidebar kako bi pokušao navuci sto vise ljudi da nam se pridruži :)

Comments are closed.