Posle izbora Milene Djuričić za regionalnog Google konsultanta, ne može se reći da je Google nešto značajnije bio prisutan na ovom tržištu, bilo nekim projektom ili saradnjom. Naravno, niko nije očekivao da će tako biti zauvek, i jedna od prvih saradnji izmedju Googla i neke domaće kompanije je postignuta, u pitanju je CRI, verovatno najjači domaći registrar Internet domena, ujedno i hosting provajder.

CRI nam donosi Google Apps!

CRI je sa kompanijom Google sklopio ugovor kojim će korisnici koji su svoje Internet domene registovali ili preneli kod CRI-a, omogućiti da se veoma jednostavno prijave i akviraju Google Apps servis. I ako će neverne Tome prvo reći, ih pa to je besplatno može svako da uradi, ovim ugovorom se Google rešenja integrišu zajedno uz domen i dostupna su na samo klik od korisnika. Obzirom da tu ima jako kvalitetnih servisa, gde pre svega mislim na GMail aplikaciju, koju verujem da većina čitalaca koristi, a koja se u ovom slučaju javlja kao webmail aplikacija za mailove na našem domenu, i to sa 7 gb prostora po korisničkom nalogu, što verujem da je više nego što će Vam bilo koji hosting provajder ponuditi.

Ovom prilikom CRI organizovaće promociju Google Apps servisa i predstavljanje daljih aktivnosti u procesu završetka tranzicije sa .yu na .rs domen, 27. avgusta u 12 časova, u galeriji O3ONE, pa eto prilike i da se vidimo i proćaskamo malo o vrletima srpskog Interneta.

Više informacija o Google Apps alatima možete pronaći na strani
http://www.cri.rs/gapps kao i http://google.com/a

8 replies on “CRI nam donosi Google Apps!

  1. Apsolutno, imaju ideju i ne treba ih zaustavljati u njenom sprovodjenju. Ja imam kamaru domena kod njih, koja se svakog dana povecava i nemam nameru da ih menjam. Zasto? Zato sto volim personalizovan odnos, ma koliko neki kenjali protiv istog, meni znaci kad imam osobu Pera koja ce mi se javiti kad postoji problem i objasniti sta treba. U tome CRI je nenadjebiv, tako da thumbs up!

  2. pre nekoliko meseci cuh da je nesto slicno ugovorio i cuveni Dreamhost (za sada vazi za gmail, ne znam za ostalo)
    lepo,lepo, zasto se cimati oko svojih servera kad neko drugi nudi proverenu uslugu jednakog/boljeg kvaliteta? :)

    dobar je CRI

  3. da ali Dreamhost je totalno druga prica, cilja na globalno trziste i to uglavnom na ljude koji nemaju toliko novca da daju za servere niti su im potrebni nesto brzi serveri…

Comments are closed.