Domo Arigato je japanski izraz za hvala puno, što je upravo i osećaj koji želim da podelim sa vama posle divnih 30 sati projekta Arigato.

Od jedne ideje o kojoj smo ovde diskutovali do konkretnog proizvoda prošlo je nešto više od 20 dana, da bismo juče dobili i konkretan projekat Arigato. I ako sam donekle i sam sumnjao u realizaciju ove akcije, pre svega zbog problema koje sam imao usput, pa sve do završavanja sajta koji je postavljen u autobusu na putu ka Pecha Kucha eventu u Novom Sadu gde je i predstavljen, ona se ipak desila.

Glavni problem sastojao se u vremenu koje je moguće odvojiti za ovakve stvari. Bilo ko od učesnika projekta, onog trenutka kada bi bio pritisnut poslovnim obavezama, gubio je entuzijazam i celu priču odlagao za bolje vreme. Odavde i izostanak nekoliko kvalitetnih dizajn rešenja koje smo sa željom očekivali. I pored toga, nekako smo se “skrpili” i postavili akciju na svoje noge. A rezultat neočekivan – 160 majica za nešto više od 24 sata. Nešto što niko od nas nije očekivao.

Ispunili smo sve preduslove. Dobili smo kvalitetne i pristupačne majice i preorder će trajati do kraja nedelje kada ćemo sumirati sve narudžbine, tipove i veličine i poslati ih na štampu, a onda na nekom cool druženju i podeliti iste uz druženje i dobar osećaj koji delimo tokom cele akcije. Sumnjam da ćemo skupiti novca koliko i CSR projekti velikih korporacija, ali entuzijazma i osećanja da smo uradili nešto dobro da pomognemo prijatelju u nevolji nam neće manjkati.

Neću dužiti previše, ovo je više tease za samu akciju o kojoj će verujem ovde imati još reči. Overite sajt i poručite majice ukoliko vam se sviđaju pa se vidimo na našem malom druženju.

A pogledajte i prezentaciju cele akcije sa Pecha Kucha dešavanja.

One thought on “Domo Arigato dragi prijatelji

  1. Legendo! :)

    (daj neki tracker broja prodatih majica, kontam da ce broj viralno uticati na jos veci sharing i jos vecu prodaju)

Comments are closed.