Nebojsa Radovic – Personal Blog

Menu & Search

Domo Arigato dragi prijatelji

18/04/2011

Domo Arigato je japanski izraz za hvala puno, što je upravo i osećaj koji želim da podelim sa vama posle divnih 30 sati projekta Arigato.

Od jedne ideje o kojoj smo ovde diskutovali do konkretnog proizvoda prošlo je nešto više od 20 dana, da bismo juče dobili i konkretan projekat Arigato. I ako sam donekle i sam sumnjao u realizaciju ove akcije, pre svega zbog problema koje sam imao usput, pa sve do završavanja sajta koji je postavljen u autobusu na putu ka Pecha Kucha eventu u Novom Sadu gde je i predstavljen, ona se ipak desila.

Glavni problem sastojao se u vremenu koje je moguće odvojiti za ovakve stvari. Bilo ko od učesnika projekta, onog trenutka kada bi bio pritisnut poslovnim obavezama, gubio je entuzijazam i celu priču odlagao za bolje vreme. Odavde i izostanak nekoliko kvalitetnih dizajn rešenja koje smo sa željom očekivali. I pored toga, nekako smo se “skrpili” i postavili akciju na svoje noge. A rezultat neočekivan – 160 majica za nešto više od 24 sata. Nešto što niko od nas nije očekivao.

Ispunili smo sve preduslove. Dobili smo kvalitetne i pristupačne majice i preorder će trajati do kraja nedelje kada ćemo sumirati sve narudžbine, tipove i veličine i poslati ih na štampu, a onda na nekom cool druženju i podeliti iste uz druženje i dobar osećaj koji delimo tokom cele akcije. Sumnjam da ćemo skupiti novca koliko i CSR projekti velikih korporacija, ali entuzijazma i osećanja da smo uradili nešto dobro da pomognemo prijatelju u nevolji nam neće manjkati.

Neću dužiti previše, ovo je više tease za samu akciju o kojoj će verujem ovde imati još reči. Overite sajt i poručite majice ukoliko vam se sviđaju pa se vidimo na našem malom druženju.

A pogledajte i prezentaciju cele akcije sa Pecha Kucha dešavanja.

Nebojsa Radovic
Related article
Dekonstrukcija zavera

Dekonstrukcija zavera

U poslednjih nekoliko godina fasciniran sam konceptom narativa i koliko…

Diskretni heroji

Još uvek sam u fazi u kojoj mi je teško…

Moja predviđanja za dešavanja u regionu u narednih 10 godina

Previđati šta će se desiti u budućnosti je u najmanju ruku…

Discussion about this post

  1. PeckoPivo says:

    Legendo! :)

    (daj neki tracker broja prodatih majica, kontam da ce broj viralno uticati na jos veci sharing i jos vecu prodaju)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Type your search keyword, and press enter to search