eTito

Početkom trećeg milenujuma dolazi do sve većeg udruživanja Internet preduzetnika u udruženja kojima su se okupljali eminentni Internet znalci toga doba. “Omalena grupa” Internet stvaralaca, poznatih po svom neznanju, ali i izuzetnom potencijalu da nešto naprave u budućnosti, često nerealizovanom, odlučila je stupiti u svojevrsni pakt pod nazivom eTito, aludirajući na oca svih naroda i narodnosti, druga Tita i njegovo udruženje sa Nehruom i Naserom – pokret nesvrstanih.

eTito je skoro međunarodna skupina Internet stvaralaca situirana u manje od 100 zemalja, koji su smatrali sebe zvanično neujedinjenim sa jednim ili protiv jednog od većih blokova. Svrha organizacije, kako je napisano u 14|V|3 deklaraciji iz 2007., je da osigura ”netransparentnost, diplome, statični IP integritet i bezbednost Internet stvaralaca u njihovoj borbi protiv zabrane spama, flooda, hejta, hejta, testova znanja kao i protiv blokovske politike”. Pokret eTito se fokusirao na borbe za nezavisnost, iskorenjivanja nedovoljno debelih stručnjaka, povratak tradicionalnim lame vrednostima i suprotstavljanje kapitalizmu, neokapitalizmu i trinitikapitalizmu kao savremeniku morfeuskapitalizma. Oni su predstavljali 55% virtuelnog stanovništva planete, većinu foruma na svetu i skoro dve trećine populacije koja je prešla SuperMario Bros više od 2 puta.

Napomena: eTito je fiktivna tvorevina nastala na čuvenom DPT okupljanju gde se dosta pričalo o strukovnom udruženju eStart , i predstavlja ništa drugo do šalu i pokušaj pisca da podigne Technocrati rating, praveći malo buzza po brdovitomu Balkanu. Nadamo se da se niko neće osetiti uvređenim zbog ovog.