Uspeo sam! Postovi sa starog bloga su integrisani u ovaj tako da sada imate kompletan užitak. Zato bih iskoristio priliku i ovekovečio ovaj postupak za sve one koji se kasnije budu opredeljivali za osamostaljenje.

Opcija Import postoji u WP nije optimizovana za novi Blogger, ali je na WP blog zajednici ova opcija validna. Tako da sam kreirao eniax.wordpress.com i importovao sav sadržaj sa starog bloga, pa zatim sadržaj tog bloga exportovao u xml fajl. Pritom sam morao da standardizujem način zapisa datuma i arhiviranja u okviru svog bloggera ( mm/dd/yyyy hh:mm PM/AM i mesečno arhiviranje ) da bi import u WP bio efikasan.

I rezultat je bio manje više ovo što sada vidite. Glavni problemi prilikom ovih akcija nastajali su zbog koda importovanog iz bloggera jer koristi dosta atributa za svaki sadržaj koji ide uz tekst i koji malo bune WP, kao i da ne exportuje embed delove postova. Ali i to se sredilo relativno brzo, pre svega zahvaljujući činjenici da u prvim mesecima blogovanja nisam imao puno postova, ko zna kako bi bilo da pišem ovim intezitetom.