IT Crowd

Geekovi su dočekali svojih 5 minuta, da jednom za svagda dokažu širokim narodnim masama da su oni zapravo supercool. U prvim borbenim linijama zatičemo Džen, Roja i Mosa kad predstavnike IT odeljenja Reynholm Industries, fiktivne industrije situirane u centralnom Londonu. Obećava?

Ne pišem baš puno u kategoriji TV, jer ga i ne gledam baš puno, osim možda pred spavanje, pogotovu ne o serijama, jer teško da mogu da se obavežem da svakog dana u neko vreme sedim pored TV-a. Nemoguće. Mada, kad bolje razmislim ko još gleda serije na TV-u. E pa, ja ih ni na kompjuteru uglavnom ne gledam, jer obično mi preporuče neku seriju u devetoj sezoni što znači 15 dana ne ustajanja iz stolice da bih pohvatao o čemu se radi, i mogao da se divim istoj sa onim ko mi je preporučio. NOOOT!

Ali sama povezanost nečega sa rečju geek me natera da to isto ispratim, te je to i slučaj sa serijom IT crowd, koju sam nabasao kod Siniše na blogu.Tim pre što je tek druga sezona u emitovanju, a i prva ima samo 6 epizoda koje traju nekih 20ak minuta. Idealno za pauzu!

I da pređemo na radnju. Kao što sam spomenuo Džen, Mos i Roj rade u IT odeljenju velike korporacije koja se nalazi u Londonu. Džen je ambiciozna želi da napreduje, ali je šef šalje u ozloglašeno IT odeljenje koje se nalazi u podrumu solitera i u kojem obitavaju 2 ubergeeka kojima je kompjuter sve i svja. Pritom, Džen ne zna ništa o kompjuterima…

Posebnu zanimljivost ove serije čini način na koji je uređen geek ambijent, i na koji način su predstavljene fore. Nisam čitao o scenaristi(ma), ali izgleda da je iza svega ovoga opasna geek ekipa, tako da neke fore jedva i ja mogu da pohvatam. Parodira sve sve živo i neživo vezano za geek život, u kancelariji ćete videti plakat O’Reily-ja, videćete Roja koji nosi majicu RTFM, natpis na vratima mp3 is not a crime ali i imati priliku da vidite kako izgleda razgovor između 2 Simsa (neko igrao The Sims?) u stvarnom svetu.

Ostatak vam neću otkrivati, pogledajte, 10 epizoda to vam je jedno popodne, a zabava zagarantovana! I, ako ne skapirate neke fore, ne bojte se nisu mi mnogo veći geekovi od vas, to je valjda zbog embarga :)

Ako li vam slučajno ovo nije dovoljno svratite kod Nixe, on Vam je napravio spisak za celu zimu, pa ako ste dovoljno hrabri prepustite se.

33 replies on “IT Crowd – fenomenalna geek serija

 1. OI? Operaciona istraživanja? :mrgreen:
  Viči ako treba pomoć, pa makar i u obliku korbača ;)

 2. @ivana

  jesu operaciona, ali ne treba pomoc, snacicu se vec imam gomilu literature :) U svakom slucaju hvala na ponudi!!

  @viktor
  pa razmisljao sam da malo prosirim bizMis, eventualno proizvodnjom nekog widgeta ili online aplikacijom za pravljenje ispitni rok wallpapera.

  Hvala na komentarima :)

 3. hahahaah
  ti si prso vise nego ja

  a sta ja da radim, meni ostalo 4 komada da jurim u oktobru?

 4. paaa da ali uvek mozes staviti i da bude browser transparentan makar malo da te podseca… :) mada, izgleda da ipak nema spasa ;)

 5. Sent :)

  inace ovo je bio i 500ti komentar, bas bedak sto sam ga ja ostavio, nadam se da 1000ti necu

 6. hm… ovaj gornji link koji si stavio ne radi mi u GoogleReaderu, a radi u Netvibes… čudno…

 7. а ја се питам одкуд оволико текстова за овако кратко време…и прочитам овај текст…па да, све је лакше и прече од учења :P
  ако ништа друго, бар си креативан…. ;)

 8. jeste, ali ne i mesto u indexu :( nisam izasao, ne mogu da stignem toliko da ucim u poslednjih 15 dana sam bio uzasno pretpran obavezama i eto, spremam ovaj za 27-mi pa sta mi Bog da, mada kad ste vi uz mene ne sumnjam da ce biti ok. Head up!

 9. samo ti štrebaj, biće manje praznih mesta u indeksu. srećno prekosutra (:

 10. uf, pa ne znam da li cu poloziti pismeni, uradio sam skoro sve… simplex je bio umobolan, a dosao mi je i Kun Taker koji navodno nije trebao, takoda nisam 100% siguran da cu poloziti… a usmeni je 2. pet dana je zaista malo, probacu…

Comments are closed.