Shock after data loss

Sigurno i vas smara da brišete nešto, pa potom i da praznite kanticu (dosta mi je i kućnog smeća, gde još i oko virtuelnog da se cimam). Pa iskreno i mene to smara, i zato po defaultu koristim tu svemoćnu SHIFT + DELETE kombinaciju. Štedi vreme i oslobađa muke kliktanja empty recycle bin. I tako, dok se ne opeknete. Međutim mene ona novija, ko se mlekom opeče i u jogurt duva, izgleda nije previše dodirnula te sam opet danas imao situaciju, jelte.

Dešavalo mi se ranije, ali uglavnom imam backupove svega bitnog tako da ako i nešto obrišem bože moj, znate kako kažu ko nema u glavi ima na Internetu (danas sam sav poslovičan). Međutim danas je bila malo drugačija situacija jer je u toj gomili koju sam slučajno obrisao bilo i nešto na čemu radim te ne postoji u backup arhivi. I, ta magična kombinacija tastera, uz moju percepciju na najnižem nivou mogla me je koštati nekoliko dana života, ali srećom tu je bio Goran, kao jedan od retkih ranoranilaca u mojim kontaktima, i preporučio mi nekoliko programa, od kojih je SmartUndelete, vrlo efikasno otklonio problem i povratio SVE podatke. Pokušao sam sa nekim besplatnim surogatima poput FreeUndelete, ali ne pokušavajte sa sličnim, samo ćete još više izgubiti živce.

Za kraj trebao bi da ide onaj čuveni video iz Mi nismo anđeli 2 (Mis’im šta reći), a moji zaključci su da ipak treba raditi naspavan, jer nespavanje može da vas dovede u vrlo nezgodne situacije, a nećete uvek imati pomoć pri sebi. Ovom prilikom bih se još jednom zahvalio Goranu koji mi je dao preporuku za ovo sjajno programče. Nadam se da vama neće trebati!

ps. slika koja ide uz post služi da vam dodatno ulije strah korišćenja famozne prečice…