Nebojsa Radovic – Personal Blog

Menu & Search

Tribute To The Sarma

14/03/2005

Jedan od najvećih problema nas studenata iz unutrašnjosti je svakako ishrana. Kada sam dolazio u ovaj veliki grad :), retko sam jeo jelo zvano sarma, ali od tog trenutka sve se vrtoglavo promenilo… Sećam se, ah, pričao mi je jedan prijatelj: „Mnogi su ljudi završili fakultete – na sarmi -, a ja sam se smejao i razmišljao o telećim medaljonima u sosu od pečuraka.“

Sada sarma mi je mnogo više od hrane, ona mi je „najobožanstvenija“ hrana koja postoji, pre svega jer ima vrhunske performanse, koje se ogledaju u mogućnosti dugog ostajanja u frižideru, a da se pritom ne pokvare, i izgube njena kako energetska tako i aromatična svojstva.

Dakle, shvatio sam da ću i ja biti jedan od onih koji će (nadam se) završiti fakultet „na sarmi“ i zbog toga svesno kličem Long Live The Sarma i apelujem na sve one koji takođe volU sarmu, da osnujemo klub ljubitelja sarme – Sarmoman! – i po uzoru na Betmana, Supermana, i Kežmana kreiramo svojevrsnog superjunaka koji će nam biti zaštitni znak. Razmišljao sam da se junak zove Sofronije, koji kada pojede sarmu, doživljava čudesnu transformaciju, i postaje Sarmoman! O njegovim aktivnostima nisam razmišljao, ali verujem da ćemo i to, ako bude okupljanja, smisliti!

Nebojša Radović

Radoznali posmatrač koji neka od tih posmatranja pretvori u reči. Idealno reči koje izazovu one koje čitaju da probaju nešto novo, a život baziraju na akciji - ne izgovorima.

Related article

Kako da od vremena izgubite sa malom gol razlikom

Često se vraćam na to koliko je sjajno imati lični…

Kako preživeti dvadesete

Imam 30 godina. Teška rečenica za nekoga ko nikada nije…

Nepostojana nula

Nepostojana nula

Imam osećaj da ceo život kasnim. Iz malog grada preselio…

Discussion about this post

  1. […] ……. Razmišljao sam da se junak zove Sofronije, koji kada pojede sarmu, doživljava čud… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Type your search keyword, and press enter to search