Nebojsa Radovic – Personal Blog

Menu & Search

Odlazi Kaiser Soze :(

14/06/2007

Kada bih poputi Ivana imao sekciju People I respect nesumnjivo je da bi Kevin Spejsi bio među prvima tu. Ako ste imali priliku da posetite neki od mojih mnogobrojnih profila, teško da nećete naći u sekciji film makar jedan film Kevina Spejsija. Dežurni krivci, K-Pax, Poverljivo iz LA, Američka lepota (po kojoj ga dosta ljudi pamti), fenomenalni Život Dejvida Gejla predstavljaju a-must-see za svakog filmofila.

No, Kevin izgleda više neće biti deo priče zvane Holivud, jer kako pišu, od kako je postao umetnički direktor pozorišta “Old Week” u Londonu, potpuno se povukao i jedino ga je moguće videti na po nekoj predstavi u istom. Tom prilikom je rekao:

“Više me ne interesuje glumačka karijera. Sam sebe sam hiljadu puta zapitao jesam li dobar ili ne, odgovara mi li ovaj ili onaj film? A onda sam shvatio da me to uopšte ne interesuje”

Šteta, jer Kevin je bio sinonim za super film, pa makar se on i zvao Supermen. I bio je jedan od onih kojima pare nisu bile sve u životu, i koji je često znao igrati za mnogo manji novac nego što je realno mogao da dobije. Otuda, možda i ovo povlačenje, kao svojevrstan bunt kapitalzmu ispred umetnosti, i promašenim vrednostima koje se u poslednje vreme sve više serviraju u Holivudu. Žal ostaje, ali opet ostavio je Kevin dosta toga iza sebe, i hvala mu za to.


Update 2020: Ovaj tekst nije baš dobro ostario.

Nebojša Radović

Radoznali posmatrač koji neka od tih posmatranja pretvori u reči. Idealno reči koje izazovu one koje čitaju da probaju nešto novo, a život baziraju na akciji - ne izgovorima.

Related article

Jednom braća

Patetičan uvod foto: teen.hr Patetična razrada Uzbudljivo, emotivno i još…

Inception (Početak) otkrovenje sezone

Ne brinite, nema potrebe za spoiler alertom. Nemam nameru da…

Avatar najbolji film svih vremena?

Danas je jako teško, pre svega zahvaljujući društvenim medijima, da…

0 Discussion to this post

  1. Божа says:

    ма вратиће се он….чим буде имао неки изазов…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Type your search keyword, and press enter to search