Nebojsa Radovic – Personal Blog

Menu & Search

Iz Pariza s ljubavlju #leweb

17/11/2010

Kako obično kasnim sa tekstovima, verovatno ste već imali prilike da saznate kod Dragana ko je četvorka koja će predstavljati našu zemlju na verovatno najznačajnijoj evropskoj konferenciji posvećenoj Internet poslovanju – LeWeb. O da, mirođija Eniac će i tu naći svoje mesto i krenuti početkom decembar put Pariza, da vas izveštava o tamošnjim dogodovštinama :)

LeWeb 09

LeWeb je najveća i verovatno najozbiljnija konferencija kojoj ću imati prilike da prisustvujem u svom dosadašnjem konferencijskom iskustvu, i moram priznati da se svakim danom osećam sve nestrpljivije. Za geeka poput mene odlazak na ovu konferenciju je kao šetanje Beverli Hilsom za sve one koji prate svet filma, sve face svetskog weba na jednom mestu i tu negde među njima smrdim i ja. Zagarantovana i neophodna nova doza samopouzdanja u pohodu na svet.

Ovogodišnji program LeWeba je nešto manje fokusiran na jednu temu za razliku od prošle godine (bila je posvećena location based servisima), pričaće se o ekspanziji mobilnih platformi, social gaming industriji, investicijama u online biznis… a sve to uz apsolutne A-listere svetskog weba poput Kevina Rouza, Gerija Vejnerčaka, Brajana Solisa, Majkla Aringtona i sličnih. Biće pakleno!

Pored nas iz Srbije, među ekipom blogera prepoznaćete i društvo iz komšiluka: iz Hrvatske ide Ivan Brezak Brkan, BiH će i ove godine predstavljati Malik sa Lab.ba a Makedonija će imati priliku da sluša o LeWebu od nikog drugog do Darka sa Komunikacii.net. Šteta je što nema više ljudi sa ovih prostora, ali 2k eur nije tako mala cifra za prosečnog domaćeg web preduzetnika iako (kao što je Dragan lepo primetio) sam networking najmanje vredi toliko. Nesumnjivo je da, kako se bude razvijalo tržište, i ta stepenica će biti sve lakša za premošćavanje.

Trudiću se da ispoštujem Vaše glasove i na što zanimljiviji način predstavim ovu konferenciju, a ako uspem i napravim neki intervju sa poznatom facom. Ako imate neke ideje, stojim na raspolaganju, bacite komentar, twit ili mail. Zagrevanje kreće, čitamo se u decembru, a do tad pogledajte i zvaničnu najavu LeWeb 2010 konferencije.

Nebojša Radović

Radoznali posmatrač koji neka od tih posmatranja pretvori u reči. Idealno reči koje izazovu one koje čitaju da probaju nešto novo, a život baziraju na akciji - ne izgovorima.

Related article
Ostavi se sine tvitovanja

Ostavi se sine tvitovanja

Da mi je neko pre 6 godina rekao da je…

17 saveta za time management Martina Varsavskog

Jedna od karakteristika LeWeba jesu i tzv. "soft skills" predavanja,…

Preko Kickstartera do 10 miliona dolara investicije

Popodne je za sada obeležilo predstavljanje Peeble, pametni sat koji…

7 Discussion to this post

 1. bluesman says:

  Šta reći, svi belosvetski lelemudi i prodavci magle, na jednom mestu :) Zlo ne spava :)

 2. Ivancosic says:

  Eh sto ti nisam cimer na svakom putovanju…

 3. marko says:

  reci solisu da kad objavi na svoj fb fan page neki link/text, ne mora odmah da lajkuje sam sebi, jadno je, on bi ti trebao da zna…

 4. […] što ste na više mesta imali prilike da vidite, u grupi oficijelnih blogera iz celog sveta je i nekoliko blogera iz našeg […]

 5. @irecevic says:

  I odmah da odeš u prvi red! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Type your search keyword, and press enter to search