Taman ste se lepo odmorili i onda morate da radite, bedak je čekati zimski odmor, daleko je da se ne lažemo, tako da konferencije vrlo fino “ulete” kao mesta gde možete da naučite nešto novo, povežete se sa nekim novim zanimljivim ljudima i naravno odmorite.

Jesen

Pa, obzirom da sam etabilirani blejim-po-konferencijama guy, red je da napravim mini listu konferencija na kojima ću se u narednih nekoliko meseci naći bilo kao učesnik ili kao predavač. Kao i prošle godine u ovo doba prvi na toj listi je BlogOpen, koji mi se, nesrećno poklapa sa ispitnim rokom, ali ovaj blog mi je na neki način obaveza da makar na jedan dan odem do Bora i upoznam neke kolege sa kojima odavno virtuelno drugujem. Za one koji ne znaju, BlogOpen je ove godine u Boru, što je odlična prilika da se malo pobende od Beograda i upozna neko novo mesto.  Obzirom da su Borani zaista ponos i dika srpske blogosfere, činjenicom da su verovatno grad sa najviše blogera po glavi stanovnika :) ne sumnjam da će ovo biti zaista sjajan event.

Onda je red da se ode u Niš. Interni headline niške konferencije je “Kad jaganjci utihnu”, prva konferencija mi je promenila život, probudila onog malog web pingvina u meni i prelomila da se malo više posvetim istom. Danas eto me tu, bilo kao bloger, furka boy ili nešto treće uglavnom web je nešto što se često pominje uz moje ime. Drugi revolucionarni dogadjaj su čuvena rebarca u kajmaku kod Rajka, nešto o čemu sam smorio sve žive, i nešto što mora da se proba kad se ode u Niš. No da predjemo na ozbiljnije teme, BizBuzz ove godine pokriva kao glavnu temu content na webu, i predavači će pokušati da razjasne zašto je izreka CONTENT IS THE KING jedna od najcitiranijih medju web ekipom. Predavači su kao i prošle godine najpoznatija lica regionalnog weba sa jasnim primerima i gomilom iskustva na svojim plećima, svratite na sajt i na blog za najsvežije informacije.

I za kraj, da ne bude bez noviteta, početkom novembra McCann PR se potrudio da nam donese zanimljivu konferenciju o Online-PRu, dosta nepoznatoj temi kod nas. Da se razumemo priča se o tome, ali je McCann verovatno jedini koji se time ozbiljnije bave u Srbiji, sve na čelu sa svima poznatim Milojem. Najavu konferencije možete videti ovde a nadam se da će uskoro biti izbačena i lista predavača koja je prema nekim mojim informacijama dosta zanimljiva.

Pa, šta drugo da Vam kažem osim da se vidimo na nekom od ovih mesta!