Marketing pilgrim prenosi zanimljive podatke vezane za društvene mreže u Americi. Naime na uzorku od 3.000 ljudi dobijeni su sledeći podaci:

 • Više od 70% Amerikanaca između 15-34 godina aktivno koriste društvene mreže.
 • 31% od korisnika tvrdi da provodi znatno više vremena po priključenju mrežama
 • Brendovi poput addidasa i Electronic Artsa ostvarile su povratak više od 70% investicija zahvaljujući Mommentum efektu, gde pod Mommentum efektom se podrazumeva efekat koji društvene mreže daju određenim proizvodima u odnosu na klasične vidove promocije (i fenomenu consumer2consumer komunikacija)

I sad da se malo osvrnemo na domaću situaciju. Uzmete sve ove brojke i podelite ih sa recimo 15 i možda smo tu negde. Činjenica je da Internet pruža priliku malima, ali i iza malih treba da stoji nešto prepoznatljivo i kvalitetno, o čemu je bilo dosta polemike na DPT-u.

Stanje društvenih mreža u Srbiji je u povoju, ona čuvena 2% o kojima je i Marko pisao su za sada teže ostvariva, ali ostaje nam da verujemo da će se i to vremenom poboljšati, pogotovu što postoje određena dešavanja na tom polju, a tu pre svega mislim na MyEXIT i CocaCola loyality program.

9 replies on “Marketari i društvene mreže

 1. wow!
  apsolutno majstorski!

  uvek sam se divio ljudima koji mogu da ostvare ovakva dela. ja nikad nemam strpljenja za to…

 2. ql
  radjeno uz pomoc olovke
  ima jos ovakvih ludackih radova
  npr, u Paintu :D

 3. pa pisalo se o tome na drugim blogovima i nisam hteo da se ponavljam previse, ovo mi je ipak bilo drugacije… YouTube je ludilo

 4. Mislim da je on to crtao oko 2 godine, pa da je posle bas bas ubrzao snimak! :)

Comments are closed.