Priznajem, krio sam od vas… Već duže vreme Nixa i ja razmišljamo o ideji da se pokrene OpenCoffee i u Beogradu i sada je konačno na pragu da se tako nešto i realizuje u okviru sledećeg okupljanja DevProTalk foruma pod nazivom DPT meets Coffee.

OpenCoffee Beograd Zašto OpenCoffee? Činjenica da je Beograd najveći grad u regionu i da nema dešavanje poput OpenCoffee-ja mislim da govori sama za sebe, bez nekog preteranog objašnjavanja. Zajednica u Beogradu je sve, samo ne mala, činjenica da imamo u poslednje vreme fin upliv stranog kapitala na Internet tržište (Infostud, Burek, pa i Vast i Edgios) daje nam za pravo da pucamo na veliko, da okupimo sve što valja i ne valja na domaćem webu i oko njega i ujedinimo ih sa namerom da pomognu jedni drugima. Puni smo pesimizma i žalopojki o jadu i bedi domaće scene, o činjenici da nemamo ni jedan globalno popularan startup etc etc… Vreme je da to promenimo, i nadam se da će ova dešavanja biti korak napred.

I ako, činjenica da je Beograd u pitanju, isto tako može da bude otežavajuća, gde svaki OpenCoffee može vrlo lako da se pretvori mini konferenciju za 50 ljudi koje treba nekako zanimati sat ili dva, verujem da će se vremenom iskristalisati optimalna forma za ovakva dešavanja i događaj učiniti primamljivim i ljudima sa strane.

Gde i kad?

Više informacija o tzv nultom OpenCoffee-u možete naći na zvaničnom sajtu ili na DPTu, kao što sam linkovao u uvodu teksta. Razgovaraćemo o konceptu OpenCoffee-a i pokušati da prikupimo očekivanja od svih Vas od ovih dešavanja i truditi se da ih u budućnosti realizujemo, stoga dodjite da se družimo!

One thought on “OpenCoffee klub Beograd

Comments are closed.