Pre par dana sam pisao tekst o BizBuzz-u za jedan sajt, koji nažalost nije objavljen, pa evo koristim priliku da ga objavim ovde. Tekst nema ličnih elemenata vezanih za samu konferenciju, iz razloga što nije prvobitno namenjen za ovaj blog, ali verujem da većina vas zna koliko je meni ovaj seminar značio u motivacionom smislu da dodjem do ovde gde sam danas. Hvala im na tome!

Da klasični lokalni pesimizam i očekivanja da čuda padnu sa neba ne pokolebaju sve I svakog, najbolji su dokaz dvojica mladih Nišlija, koji odlučili su da pokrenu malo ljude oko sebe i promene iz korena, pokrenuvši ideju za pravljenjem konferencije o savremenim Internet tehnologijama. Kada su pre dve godine krenuli sa organizacijom iste, Vitomir Ognjanović i Aleksandar Ilić verovatno nisu ni slutili da će danas biti organizatori jednog od najvećih Internet dešavanja u regionu.

Ključ u probijanju leda, verovatno leži u činjenici da su svoje aktivno prisustvo I kredibilitet u web zajednici na kvalitetan način iskoristili da prikupe najbolje od domaćeg weba što se može skupiti i napravili dvodnevnu, besplatnu konferenciju o Internet poslovanju za široke narodne mase u prostorijama Elektronskog fakulteta u Nišu. Daleko od toga da se taj događaj mogao okarakterisati kao glamurozno dešavanje negde južno od Beograda sa gomilom poznatih ličnosti, ali šmek, drugačiji prostor, prijateljska atmosfera i prilika da se “pobegne iz gužve” izazvali su salvu pozitivnih reakcija I najavili svetlu budućnost ovom dešavanju.

Sledeće godine, konferencija je izmeštena u Nišku Banju, u kojoj će se održati i ove godine, i donela je ono što su svi očekivali. Nošena dobrim glasom od prošle godine, organizacija, sada iskusnija za godinu dana donela nam je verovatno jednu od najboljih regionalnih konferencija u prošloj godini. Činjenica da je Niš mesto održavanja nije omela ljude iz regionalnih država da budu gosti BizBuzza i uvere se u ono o čemu se u prethodnih godinu dana pričalo. Aktuelna tema konferencije, referentni predavači iz struke i dinamična predavanja doprineli su da se svaki sledeći BizBuzz sa nestrpljenjem čeka.

Ove godine, tema BizBuzza su web sadržaji, svojevrsna trodnevna evaluacija sveprisutne izreke Content is the king, odnosno objašnjene zašto je sadržaj upravo taj o kome se treba pre misliti nego li o tehničkom I dizajnerskom rešenju. Pored proverenih likova sa domaće web scene, imaćemo priliku I da čujemo i za neke, manje poznate (ali ne I manje kvalitetne Internet projekte). A, tokom same konferencije imati i priliku da se upoznamo sa ekološkim aspektima Informacionih tehnologija, i recikliranju starih IT uredjaja, zahvaljujuci kompaniji BiS Recycle koja ce postaviti svoj Green Point na mestu dešavanja.

BizBuzz je najbolji primer da kvalitetne ideje mogu da se realizuju, bez obzira na mesto i ljude koji će sve dati da vas sputaju. Od studentske konferencije do jednog od najvećih Internet dešavanja u regionu, od totalno anominmnog do dešavanja o kojem bruji Internet prošlo je samo dve godine. 29. oktobar je datum kada će početi treći po redu BizBuzz u trajanju od tri dana. Ako je suditi po svemu ovde rečenom, ne sumnjam da ćemo se videti u Niškoj Banji!

4 replies on “BizBuzz – još samo 11 dana!

  1. jesu, ali ovo je PR tekst koji treba da tera na suze :) a i hteo sam da kazem da zive u Nisu :) vidish to sam malo sjeb’o

    Hvala

  2. promeni ovako: “dvojica mladih stanovnika Nisa, jedan Jagodinac** drugi Uzicanin*”

    umesto * ili ** ide “,koji je poznat po uterivanju dugova francuskim hlebom,”

    :)

Comments are closed.