15 replies on “PR efekti na primeru CareerDays portala

 1. hehe hvala Bozo

  @SSPin, PR tim projekta :) Ovo treba da prikaze da je dobro ulagati u PR ukoliko za to ima novca

 2. Super statistika. Znam da je prethodnih godina uvek bilo oko 25.000 poseta samo za april. Konvencijalni PR je uvek donosio dosta poseta…ali mislim da neki dobar viral moze cudo da napravi :-)

 3. S duznim postovanjem, ali, kada cete da prestanete da mesate PR i online advertising?? Alo, dizanje broja posetilica nekom dogadjaju nema veze sa necim sto se zove PUBLIC RELATIONS pa bio on online ili direct. Dziberi..

 4. Haha hejteru :) Ovo jesu rezultati public relationsa, ne online advertajzinga :D Promovisano je desavanje i sajt kao online platforma istog, te odatle i ovi rezultati

 5. Odnosi s javnošću proces su dostavljanja informacija medijima, koji nije kontroliran. Odnosi s javnošću također uključuju šira područja kao što su javna pitanja, promocija proizvoda i događanja te utjecanje na javno mnijenje.

  Posao je menadžera publiciteta zaslužiti medijsku pokrivenost dobavljanjem informacija koje su činjenične, zanimljive, pravovremene i posebice vrijedne objave, kako bi novinari vjerovali da je dotični materijal od interesa široj publici.

  Publicitet nije oglašavanje, budući da se ne plaća vrijeme niti prostor. Može imati puno snažniji utisak od oglašavanja, budući da prenosi poruku implicirane podrške medija koji prenosi priču.

  http://hr.wikipedia.org/wiki/Odnosi_s_javno%C5%A1%C4%87u

 6. eto, naglasak je na promociji desavanja i ne placanju vremena i prostora :D

  mada opet neke stvari je jako tesko razgraniciti, jer i PR kao naucna oblast ima jako razlicita tumacenja i nekada se posmatra totalno odvojeno od advertajzinga, a nekada advertajzing ne predstavlja nista drugo nego integralni deo PR strategije

 7. Pa da, kao sto ljudi mesaju marketing i oglasavanje.. oglasavanje je deo marketinga, a ne obrnuto. Isto kao i PR, oglasavanje moze biti samo deo PR, nikako obrnuto. Zanima me opet na koji si nacin vodio PR kampanju.

 8. Da ali ovo nije bilo klasicno oglasavanje, i ja se nisam bavio PRom vec web sajtom :) pa sam na osnovu PR aktivnosti pratio rast poseta, sto se i da videti :) PR aktivnosti se uglavnom rade analiziranjem postojecih promotivnih kanala, stampanih, tv i online medija koji bi mogli biti zaintersovani za konkretno desavanje, potom se isti kontaktiraju i uspostavlja se medijska saradnja. Obzirom da je nezaposlenost “burning issue” odziv medija je uglavnom veliki, a kampanje samim tim i ozbiljne. Naravno sve se ovo radi bez novca :D

Comments are closed.