Nebojsa Radovic – Personal Blog

Menu & Search

Startup Bus

11/12/2011
Screen shot 2011-12-11 at 3.05.04 AM

Jedna od ideja koje su me oduševile, a tiču se startap kompanija jeste Startup Bus. Ove godine po prvi put u Evropi, krenuo je iz Amsterdama i prešao 2700 kilometara pre nego što je 25 ljudi, okupljenih u 5 timova imalo priliku da predstavi svoje ideje na Mini SeedCampu koji se održavao dan pre LeWeba takođe u Parizu.

Od početne ideje do realizacije, prošli su i kroz tri velika evropska startup centra (Kopenhagen, Berlin i Cirih) gde su ih dočekali lokalni preduzetnici i zajedno diskutovali o idejama i realizaciji. Na ovaj način novooformljeni timovi imali su priliku da za samo tri dana, uz puno rada i malo spavanja, dobiju dovoljno povratnih infomacija da imaju poprilično zaokružen proizvod na samoj prezentaciji u Parizu.

Da ne dužim previše, pogledajte video u kome smo Darko i ja intervjuisali Arnea Hulstajna, jednog od organizatora evropskog Startup Busa u kome možete da čujete sve informacije o projektu. Iskreno se nadam da će se ova inicijativa sledeće godine proširiti i na ovaj deo Evrope, što će ujedno povećati i našu delegaciju na ovoj zaista sjajnoj konferenciji.

Praćenje najveće evropske konferencije posvećene tehnologiji omogućila je Mobilna telefonija Srbije, u okviru promocije svoje nove Box usluge.

Article Tags
Nebojša Radović

Radoznali posmatrač koji neka od tih posmatranja pretvori u reči. Idealno reči koje izazovu one koje čitaju da probaju nešto novo, a život baziraju na akciji - ne izgovorima.

Related article

Vreme je za Startup Standup

Pričao sam o tome da želim da budem deo svih…

Iz Rumunije s ljubavlju

Iz Rumunije s ljubavlju

Krenuo je drugi dan How To Weba, i red je…

Kako na web, pravo iz Rumunije – dan prvi

Kako na web, pravo iz Rumunije – dan prvi

U nekom od prethodnih tekstova najavio sam nekoliko dešavanja u…

Type your search keyword, and press enter to search