Nebojsa Radovic – Personal Blog

Menu & Search

Startup Bus

11/12/2011

Jedna od ideja koje su me oduševile, a tiču se startap kompanija jeste Startup Bus. Ove godine po prvi put u Evropi, krenuo je iz Amsterdama i prešao 2700 kilometara pre nego što je 25 ljudi, okupljenih u 5 timova imalo priliku da predstavi svoje ideje na Mini SeedCampu koji se održavao dan pre LeWeba takođe u Parizu.

Od početne ideje do realizacije, prošli su i kroz tri velika evropska startup centra (Kopenhagen, Berlin i Cirih) gde su ih dočekali lokalni preduzetnici i zajedno diskutovali o idejama i realizaciji. Na ovaj način novooformljeni timovi imali su priliku da za samo tri dana, uz puno rada i malo spavanja, dobiju dovoljno povratnih infomacija da imaju poprilično zaokružen proizvod na samoj prezentaciji u Parizu.

Da ne dužim previše, pogledajte video u kome smo Darko i ja intervjuisali Arnea Hulstajna, jednog od organizatora evropskog Startup Busa u kome možete da čujete sve informacije o projektu. Iskreno se nadam da će se ova inicijativa sledeće godine proširiti i na ovaj deo Evrope, što će ujedno povećati i našu delegaciju na ovoj zaista sjajnoj konferenciji.

Article Tags
Nebojša Radović

Radoznali posmatrač koji neka od tih posmatranja pretvori u reči. Idealno reči koje izazovu one koje čitaju da probaju nešto novo, a život baziraju na akciji - ne izgovorima.

Related article

Vreme je za Startup Standup

Pričao sam o tome da želim da budem deo svih…

Iz Rumunije s ljubavlju

Iz Rumunije s ljubavlju

Krenuo je drugi dan How To Weba, i red je…

Kako na web, pravo iz Rumunije – dan prvi

Kako na web, pravo iz Rumunije – dan prvi

U nekom od prethodnih tekstova najavio sam nekoliko dešavanja u…

4 Discussion to this post

  1. Your site is very informative for me. I went over several websites to find information about this. Thanks for sharing this information!

  2. I went over several websites to find information about this.

  3. e urdu point says:

    Your site is very informative for me. Thanks for sharing this information!

  4. […] Valley needs a competitor – who will be see emerge in 2012? Maybe one of the cities that the Startup Bus passed through this year? Could the next Silicon Valley be in Lating America? Should we invite more startups from Asia? He […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Type your search keyword, and press enter to search