Da pišem blog o Jeleni Karleuši za neupućene, i svi vi koji je mrzite možete odmah odraditi Ctrl W i ako bi Vam možda sam članak bio zanimljiv. Svetog mu virala! Da krenemo sa pričom…

Poslednji put kad sam pisao o viralnom marketingu, Marko, svaka mu zlata vredna, je prozborio jednu jaku stvar, a to je da je najbolji viral onaj za koji duboko verujete da niko iza njega ne stoji. I u pravu je, i to je ono na šta mi ovaj Jelena Karleuša slučaj najviše smrdi. Dakle na klasičan viral. No, prvo malo edukacije:

Dakle, užas promiskuiteta. Ali razmislite malo, u ovom slučaju JK je sigurno bila svesna da je tu kamera. Ipak je previše blizu da se ne bi primetilo. Druga stvar, ako se osvrnete na njenu karijeru, shvatićete da je ona celu karijeru bazirala na klasičnom buzzu, govorkanjima, provokacijama i slično po ugledu na svetske zvezde, mislim da je ovo isti pokušaj samo uz implementaciju novih tehnologija.

Liči na blamažu? Sigurno da da, ali svi znaju, i verujem da je i ona sama svesna da nije Pavaroti, i da ima ograničene glasovne mogućnosti, koje nadoknadjuje gore spomenutim stvarima + silikon, a video koji vidi 100.000 ljudi može vrlo pozitivno da se odrazi sa marketinške strane. Pesma je vrlo pevljiva i ulazi u uši, tako da vrlo verovatno će vam ostati negde u glavi, a što je najjače prosledićete video nekom od svojih prijatelja, okačiti na svom profilu na društvenoj mreži i slično, milina zar ne, gde ćete bolji publicitet. Brižnim okom tragaoca :) našao sam još jedan live snimak pa eto čisto da se uverite da nije sve baš tako crno, ali i donekle potvrdite moje dešifrovanje velike zavere.

E sad, ja zaista nemam nameru da vama uvalim novi Karleušin CD, niti ću ga ja kupit, možda ga skinem čisto zbog svog klaberskog iskustva :D ali mi je ovaj koncept jako dobar. Ne znam da li iza ovoga stoji marketinška agencija, moguće, obzirom da je i najavni trailer jako dobro odradjen, i da generalno ona dosta profesionalno radi ono što radi. Šta vi mislite?

Napomena: Pisac ovog beskrupuloznog teksta uglavnom nema nameru da povuče pretraživače prema sebi ovom vrlo aktuelnom temom, i priznaje da je jednom bio na koncertu JK u Budvi, u famoznom Trokaderu i nikad jače se proveo. Tom prilikom kako je bio malo pripit, bio je u prvom redu i vrištao mega zvezdi u lice zbog čega je blagosiljan flašom vode. Dakle posle ovoga teško da ga može nešto oprati, ali se bar ne stidi svog ruralnog porekla.