Nebojsa Radovic – Personal Blog

Menu & Search

Premijera: MyExit Community

13/02/2007

Na našim prostorima se do sada pojavila nekolicina social networking sajtova, manje ili više uspešnih. Međutim i pored dosta truda i solidnog koncepta nisam siguran koliko je sve ovo uspelo da zaživi kod nas. Ali izgleda da se i to polako menja. Stigao je MyEXIT iz radionice EXIT Web Teama. Ono što razlikuje ovaj sajt od svojih prethodnika jeste mnogo bolja startna pozicija. Dok mnogi “pioniri” mole boga da se pojavi par cica koje će animirati sajt, EXIT već ima svoju publiku, ljude koji žive za EXIT i kojima će ovaj sajt predstavljati virtuelno utočište u pauzama između dva festivala.

Koncepcijski, sajt je jako sličan MySpace-u i osnovna razlika je pre svega u nešto ograničenijim mogućnostima za customizaciju. Takođe, treba napomenuti da je reč o nekoj pre-release verziji namenjenoj pre svega za opipavanje pulsa posetilaca, kao i mogućnosti sistema (nagađam).

Ono što me raduje u celoj ovoj priči jeste činjenica da EXIT ne okuplja samo Balkan, već mlade. i one koji se tako osećaju, širom Evrope, i kao takav pruža mogućnost da se cela ova priča proširi van eSeFeRJota… I dok je mnogima space celog života bio nešto pristupačno, mi smo sanjali o izlazu. I dobili ga u vidu festivala. Sada, kada je festival jedan od najpoznatijih brendova Srbije, imamo MyEXIT nasuprot njihovom prostranstvu, priliku da se i virtuelna Srbija vine u neke udaljene krajeve.

Article Tags
Nebojša Radović

Radoznali posmatrač koji neka od tih posmatranja pretvori u reči. Idealno reči koje izazovu one koje čitaju da probaju nešto novo, a život baziraju na akciji - ne izgovorima.

Related article

[INFOGRAFIKA] Najveće zvezde srpskog Interneta

Kao neko ko je godinama prisutan na sceni osećao sam…

Da li je 60.000 eur nužno i previše za jedan web sajt?

Jeftini senzacionalizam je trend koju je Internet doveo do neslućenih…

Skok u nepoznato

Juče je u novom broju nedeljnika NIN na 30-toj strani…

Discussion about this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Type your search keyword, and press enter to search