Nebojsa Radovic – Personal Blog

Menu & Search

Adobe 2.0

06/03/2007

Već duže vreme teram sebe da napišem nešto o online obradi slika, i fenomenalnom servisu Picnik ali naravno nisam. Sve dok malopre nisam naišao na vest da i Adobe planira da ponudi svoj najpopularniji program Photoshop ponudi i u online verziji. Evo teksta preuzetog sa Benchmark.rs:

CEO kompanije Adobe Bruce Chizen je najavio da će se ta kompanija potruditi da bude u toku sa aktuelnim trendovima koji sve više usmeravaju sadržaj ka online korišćenju i da bi u perspektivi mogla da ponudi besplatnu online verziju popularnog Photoshop programa. Adobe je uspostavio temelj za buduće online servise lansiranjem svoje Adobe Remix online alatke za editovanje video sadržaja. Baš kao i Adobe Remix, i Photoshop bi trebao biti nuđen potpuno besplatno u ovoj formi i predstavljao bi osnovnu verziju kompleksnijih Adobe alatki za rad sa grafikom. Mnogi su skloni da delatnost Adobe-a upoređuju sa Microsoftom iz više razloga.

Obe firme baziraju svoje poslovanje na softverskim proizvodima koje distribuiraju “klasičnom” prodajom, obe firme su dominantne na svojim segmentima tržišta, i obe firme kupuju kompanije za koje smatraju da mogu adekvatno oplemeniti njihovu ponudu. “Ovo je novost za Adobe. Posmatramo šta rade Google i slične kompanije na svojim poljima i spremamo se da učinimo nešto slično na našem polju delatnosti pre nego što to učini neko drugi“, najavljuje Chizen. U daljem izlaganju posebno se osvrće na konkurentsi softver kompanije Google, kao i na određene prednosti njihovog pristupa savremenom tržištu.

Nebojša Radović

Radoznali posmatrač koji neka od tih posmatranja pretvori u reči. Idealno reči koje izazovu one koje čitaju da probaju nešto novo, a život baziraju na akciji - ne izgovorima.

Related article

[INFOGRAFIKA] Najveće zvezde srpskog Interneta

Kao neko ko je godinama prisutan na sceni osećao sam…

Da li je 60.000 eur nužno i previše za jedan web sajt?

Jeftini senzacionalizam je trend koju je Internet doveo do neslućenih…

Skok u nepoznato

Juče je u novom broju nedeljnika NIN na 30-toj strani…

0 Discussion to this post

  1. ocokoljic says:

    pa gde ovo nadje? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Type your search keyword, and press enter to search