Već duže vreme teram sebe da napišem nešto o online obradi slika, i fenomenalnom servisu Picnik ali naravno nisam. Sve dok malopre nisam naišao na vest da i Adobe planira da ponudi svoj najpopularniji program Photoshop ponudi i u online verziji. Evo teksta preuzetog sa Benchmark.rs:

CEO kompanije Adobe Bruce Chizen je najavio da će se ta kompanija potruditi da bude u toku sa aktuelnim trendovima koji sve više usmeravaju sadržaj ka online korišćenju i da bi u perspektivi mogla da ponudi besplatnu online verziju popularnog Photoshop programa. Adobe je uspostavio temelj za buduće online servise lansiranjem svoje Adobe Remix online alatke za editovanje video sadržaja. Baš kao i Adobe Remix, i Photoshop bi trebao biti nuđen potpuno besplatno u ovoj formi i predstavljao bi osnovnu verziju kompleksnijih Adobe alatki za rad sa grafikom. Mnogi su skloni da delatnost Adobe-a upoređuju sa Microsoftom iz više razloga.

Obe firme baziraju svoje poslovanje na softverskim proizvodima koje distribuiraju “klasičnom” prodajom, obe firme su dominantne na svojim segmentima tržišta, i obe firme kupuju kompanije za koje smatraju da mogu adekvatno oplemeniti njihovu ponudu. “Ovo je novost za Adobe. Posmatramo šta rade Google i slične kompanije na svojim poljima i spremamo se da učinimo nešto slično na našem polju delatnosti pre nego što to učini neko drugi“, najavljuje Chizen. U daljem izlaganju posebno se osvrće na konkurentsi softver kompanije Google, kao i na određene prednosti njihovog pristupa savremenom tržištu.