Eniac Da li vam je poznata ova sličica ili makar stil? Ako ste duže od mesec dana na srpskom Internetu sigurno da jeste! Ništa drugo do još jedan genijalni avatar Burek foruma. Moj naravno, napravljen pre više od 3 godine dok sam još uvek snažno verovao da je život reka… E pa, sve je počelo 24. novembra 2002. pre tačno 5 godina.

2002. godine se dosta toga desilo u mom životu. Tada sam već iza sebe imao neke svoje (sada uglavnom mrtve) sajtove, čak i jedan malo ozbiljniji (www.zurka.co.yu) zajedno sa MMX-om. Internet je bio relativno mali, i svi su se takoreći znali te sam tako i saznao za Burek forum. Razmenjivali su se baneri, i pokušavali nešto, što ćemo kasnije nazivati mnogo pametnijim imenima… Raslo se na webu… Tako sam i upoznao Ivana, i započeo jedan, za mene jako bitan period života, i ako se možda to iz ove perspektive ne može reći.

Burek je tada bio nešto dosta drugačije na domaćem web nebu. Bio je prva virtuelna porodica, poznanstva koja sam tada stekao, nikad neću zaboraviti a na nekima biti i doveka zahvalan. Nije to bio toliko veliki sajt kao danas, borili smo se, pricali o bureku na sve strane, ljutili kad nas forumatik ispljuje, i vazda trudili da burek postane ono što danas jeste. Ta virtuelna porodica zaista nije bila marketinški trik. Imali smo mi čak i svoje stablo, te sam ja SFu bio i treći sin :) (nažalost sećam se nicka samo jednog brata – Odin), virtuelna keva mi je bila iz Zrenjanina, virtuelna tetka živela u Izraelu a kum u Novom Sadu. Bili smo drugačiji kao što rekoh, jer je Burek bio deo svih nas a kada je tako, znajte da ste i vrlo blizu uspeha.

Naravno, kako je vreme prolazilo, i kako su me sustigle druge obaveze, nestao sam sa bureka. Pogazio sam ono što sam sticao tokom te 2 godine, pre svega zbog straha koje je fakultet doneo sobom, i ako su mi drugari sa njega možda i najviše pomogli tokom dolaska u Beograd. To je valjda život, starenjem menjate zajednice u kojima obitavate, menjate ljude sa kojima se družite i saradjujete, menjate navike koje ste verovali da nikad nećete promeniti. Od moje burek karijere ostalo je nekoliko hiljada (uglavnom glupih) postova, jedan lažni odlazak kod nane da bi se došlo na okupljanje, Ivanov i moj dizajn koji je nestao zajedno sa phpBBom, prijatelji, i nekoliko avatara poput ovog gore koji su tu da me podsete na ovaj zaista divan period…

Burek