Donekle vlada mišljenje da je e-mail marketing isto što i spam, pre svega što je odnos između broja spama koji primate svaki dan, i recimo korisnog sadržaja koji služi u promotivne svrhe zaista veliki, naravno u korist spama. No, ipak postoji nekoliko primera zaista kvalitetnih newslettera koji Vam mogu itekako poslužiti. Dragan je skoro pisao o newsletterima Taboo i Brand magazina, a postoji nekoliko poznatih lifestyle newslettera poput onog od Yellow Caba, koji predstavlja kako i sam slogan kaže kulturni vodič kroz život Beograda.

Bovan ConsultingTema mog današnjeg izlaganja jeste newsletter konsultantske kuće Bovan, koji za divno čudo postoji već tri godine i izlazi svakog petka. Ono što me iznenadilo jeste dosta profesionalan pristup celoj priči. Tekstovi su pažljivo odabrani i uglavnom su iz oblasti biznisa i komunikacija, tako da se vrlo često mogu naći i neki članci vezani za Internet. A sve je to i lepo upakovano u obliku pdf magazina na nekoliko strana ne previše, taman da ispunite pauzu na poslu.

Evo i teksta sa sajta vezanog za newsletter/bilten:

BC BILTEN je nedeljna elektronska novina iz biznisa i komunikacija koju izdaje konsultantska kuca Bovan Consulting. Vec tri godine je izuzetno citana u poslovnom svetu i nagradjena nacionalnom nagradom UEPS-a kao „Internet projekat godine“ za 2006. Cita se medju odluciocima u sferi biznisa i politke u zemlji i regionu, kao i na drugim kontinentima i veoma cesto je citirana u ostalim medijima, kako elektronskim tako i stampanim. Intervjue za BC Bilten izmedju ostalih dali su i: prof. dr Lin Montgomeri, Miodrag Kostic (MK Commerce), dr Dzim Ejveri i mnogi drugi. Prethodni brojevi BC Biltena se mogu na naci na sajtu konsultantske kuce Bovan Consulting www.bovan.eu u segmentu mediji / bcb.

Da ne pričam previše u prazno na sledećem linku možete naći sve prethodne brojeve biltena. Moguće je i primati bilten putem e-mail adrese tako što ćete poslati svoje najosnovnije podatke na bc.bilten/et/bovan.eu

Napomena: Newsletter ovakvog tipa nije isključivo i e-mail marketing, jer ga je moguće pregledati i putem sajta, ali eto pošto je moguće primati i isti putem maila sam ga svrstao u ovu kategoriju. Nešto više o e-mail marketingu možete pronaći naravno na Wikipediji, a i Bizi je imao par tekstova o tome, pa uživajte!

One thought on “Bovan Consulting newsletter

  1. Hvala za dijeljenje informacija strašan. Vaš članak je vrlo informativan i ja sam impresioniran pojedinosti koje imate na ovaj post. On otkriva kako lijepo ste razumjeli ovu temu. Ja ću ovo cvrkut, i radujem se više vašeg rada!

Comments are closed.