Verujem da je mnoge intrigirala reklama DonCafe u kojoj se crtaju razni oblicu u pesku. Mene svakako jeste, i navelo me malo da istražim o ovoj pojavi. I onda se pojavila moja koleginica Dragica koja je veći download freak od mene te mi isporučila zavidnu kolekciju filmića na kojima se crta u pesku (kafa je prilagođena zbog reklame), i koji me moram priznati iznova ostavljaju bez daha.

Verujem da postoji više ovakvih udruženja ali onaj koji sam imao priliku da vidim vezan je za brand SandFantasy, gde besplatno možete skinuti nekoliko sjajnih filmića na ovu tematiku. I za razliku ove reklame, oni predstavljaju, kako ja volim da kažem, pravu čulnu renesansu, kombinaciju zvuka i boja i naravno oblika.

Iza ovog brenda stoji jedna dama Ilana Yanav, koja je već imala prilike da radi slične reklame širom sveta, tako da, toliko o kreativnosti naših advertajzera. Ali nema sumnje da ruke ove dame svakako zaslužuju da pokažu šta znaju. Pored nje, postoji još nekoliko poznatih crtača u pesku, izdvojiću najpoznatijeg, iz obližnje Mađarske, Ferenca Kako-a, koji je za svoju magiju dobio i nagradu na Berlinskom festivalu. Evo jednog i njegovog filma ( na youtubu ih zaista ima :) ) pa uživajte…

Crtanje peskom

Prošle su skoro 3 godine od kako je napisan ovaj tekst pa je red došao da ga malo osvežim novim informacijama. Crtanje kafom je vrlo češće crtanje peskom a jedan od najboljih videa ove vrste je pobednički sa ukrajinske verzije show-a Ja imam talenat. Obavezno pogledajte!

One thought on “Crtanje kafom i peskom

Comments are closed.