Patka

Obožavam poređenja. Oni koji me poznaju duže verovatno i znaju zašto je moj život dugo bio reka, pa moguće da je i sada, samo što sam malo ispao iz fazona životnih motoa.

Prethodnih nekoliko dana sam proveo na AIESEC konferenciji u Rudniku, mestu u centralnoj Srbiji na istoimenoj planini. Tu sam i imao priliku da čujem ovo jako zanimljivo poređenje vezano za rad sa ljudima.

Pričica se svodi na sledeće. Patke su životinje koje ponosno plivaju lagano klizeći kroz vodu. Ispod svega toga se ni ne naslućuje snažan rad nogama koji je potreban da bi se sve to pokrenulo, i izgledalo kako izgleda. Programerski rečeno odvojena prezentacija od logike.

Dok radite sa ljudima ne smete nikako pokazivati znake nervoze usled previše obaveza, rokova, kriza, nedostataka čega sve već. Budite patke, budite ponosni i lagano klizite kroz interakciju, dok u pozadini čuvajte taj težak rad i sve što on sobom nosi. Kako je to otprilike izgledalo na konferenciji. Ujutru prvi na doručku uvek nasmejan i autentično pogubljen, uveče poslednji na žurci, spavanje ako baš mora, jer treba pripremiti predavanja za sutra.

Baš sam ja neki patak :)

4 replies on “Budi patka!

  1. Ti si definitivno prs’o. 10 najgluplje potrosenih minuta u mom zivotu….

Comments are closed.