Da ne posumnjaju neki da nisam više geek i ne gubim svo dragoceno vreme ovoga sveta prateći geek related stvarčice, gadgete i koješta, imam priliku da vam predstavim, ne tako nov, ali superzanimljiv bend sastavljen od iPhone muzičara, vrlo originalnog :) imena – iBand.

Kao što možete videti u gornje priloženoj pesmici vrlo “šokantnog” naziva – Life is greater than the Internet, u pitanju je trojka muzičara iz Austrije koja se osmelila da muziku kreira isključivo koristeći iPhone i njegove muzičke aplikacije kao instrumente. Obzirom da su svo troje ( Marina – vokal i klavir, Rodžer – gitara i bas, Seb – bubnjevi) muzičari i na pravim instrumentima, i da su mart i april bili meseci kada se o iPhone-u još uvek pričalo na sve strane (a i danas se priča), ovo je odličan način da privuku pažnju javnosti na sebe i ispromovišu prethodne radove. Tome u prilog idu i ne toliko male posete njihovih radova na YouTube-u i gostovanja na televizijama i van Austrije.

Zanimljivo ali i čudno u isto vreme, zamislite samo da se nalazite na koncertu gde su u centru pažnje likovi koji sede na stolicama i lupkaju nesto po telefonima. Otprilike to izgleda nekako ovako.

iband

Ova čudnost je moguće i razlog zašto ništa novo od njih nema u prethodnih par meseci, ili je jednostavno fora postala previše provaljena da bi neko istoj posvećivao previše vremena. No, dok je život bitniji od Interneta, da li nekoga zaista briga za to :)

One thought on “iBend – Život je bolji od Interneta

Comments are closed.