Nebojsa Radovic – Personal Blog

Menu & Search

iBend – Život je bolji od Interneta

28/12/2008

Da ne posumnjaju neki da nisam više geek i ne gubim svo dragoceno vreme ovoga sveta prateći geek related stvarčice, gadgete i koješta, imam priliku da vam predstavim, ne tako nov, ali superzanimljiv bend sastavljen od iPhone muzičara, vrlo originalnog :) imena – iBand.

Kao što možete videti u gornje priloženoj pesmici vrlo “šokantnog” naziva – Life is greater than the Internet, u pitanju je trojka muzičara iz Austrije koja se osmelila da muziku kreira isključivo koristeći iPhone i njegove muzičke aplikacije kao instrumente. Obzirom da su svo troje ( Marina – vokal i klavir, Rodžer – gitara i bas, Seb – bubnjevi) muzičari i na pravim instrumentima, i da su mart i april bili meseci kada se o iPhone-u još uvek pričalo na sve strane (a i danas se priča), ovo je odličan način da privuku pažnju javnosti na sebe i ispromovišu prethodne radove. Tome u prilog idu i ne toliko male posete njihovih radova na YouTube-u i gostovanja na televizijama i van Austrije.

Zanimljivo ali i čudno u isto vreme, zamislite samo da se nalazite na koncertu gde su u centru pažnje likovi koji sede na stolicama i lupkaju nesto po telefonima. Otprilike to izgleda nekako ovako.

iband

Ova čudnost je moguće i razlog zašto ništa novo od njih nema u prethodnih par meseci, ili je jednostavno fora postala previše provaljena da bi neko istoj posvećivao previše vremena. No, dok je život bitniji od Interneta, da li nekoga zaista briga za to :)

Article Tags
Nebojša Radović

Radoznali posmatrač koji neka od tih posmatranja pretvori u reči. Idealno reči koje izazovu one koje čitaju da probaju nešto novo, a život baziraju na akciji - ne izgovorima.

Related article

Šesto čulo

Taman kad pomisliš da si sve video u životu i…

Projekat Natal

Prosto mi je neverovatno da je uz sav buzz oko…

Post-it art i u našem stanu

Branko se potrudio da jedan od zidova našeg stana bude…

Discussion about this post

  1. Marija says:

    Veoma zanimljiva pesmica :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Type your search keyword, and press enter to search