Prošle i ove nedelje gostovao sam u emisiji o informacionim tehnologijama Interfejs. U pitanju je šestominutno prilog podeljen u 2 emisije i neka inicijalna ideja bila je da za kratko vreme približimo blogove krajnjim korisnicima koliko je to moguće. Naravno ovaj period je ipak prekratak da bismo dublje zalazili u materiju ali se nadam da sam makar malo uspeo ljudima da približim ovaj fenomen. Evo i video priloga pa prosudite sami.

1 deo

2 deo

Ono što mi je zanimljivo bilo u celoj priči jeste efekat koji je emisija postigla kod ljudi koji se ne bave Internetom. Koliko god ja voleo Internet, televizija je daleko najcenjeniji medij kod nas, i pojavljivanje na TV ekranu će još dugo biti mnogo značajniji pokazatelj da nešto znate nego možda neki kvalitetni blog, i ako smo sami svedoci da na televiziji se vrlo često pojavljuju oni koji o samoj tematici nemaju nikakve veze. Naprosto, krajnjim korisnicima TV izgleda kao visoko selektivni medij gde ne može da se pojavi tek tako, tu su pevači, glumci, političari i ako se nađe i “naš mali” mora da nešto zna, i nema tih blogova, sajtova, novina čega već što se može meriti sa njim. Sa druge strane TV imaju svi što se ne može reći za Internet te eto još jednog razloga za takvo shvatanje Interneta.

U svakom slučaju hvala ekipi Interfejsa što me prepoznala i pozvala u svoju emisiju, bilo je lepo iskustvo ali i znak da i neko van blogosfere prati ovu našu zajednicu što svima nama ide u prilog. Nadam se da vas nisam obrukao :)

25 replies on “Moje pojavljivanje u Intefejsu

 1. Ma sve si super rekao, gledao sam te na njihovom sajtu sinoc ;) Jedini mi ostala misterija kakva ti je to tekucina na stolu i gde se nalazi Blog ove zanosne plavuse sto te je intervjuisala ;)

 2. Da baš se pripremam neko vrijeme vec napisati blog post o tome kuda ide blogosfera i kako smo sve cesce na TV-u :)

  BTW. Sve što si rekao u interviewu definitivno stoji, tako da sveukupno mogu reci jedna jako kvalitetna reportaža :)

 3. Ja sam ovaj drugi deo gledao na televiziji. Igrom slucaja sam se zadesio u kuci u to vreme. Prolazim pored TV-a, bacim pogled, i zamalo se slogiram. :D

 4. Važno je da si za kratko vreme sve lepo objasnio i dobro se snašao. Onaj ko je želeo da nešto nauči o blogovima, shvatio je (uključujući i mladu damu kojoj je, sudeći po reakcijama, čitava problematika odmah bila jasna :). Šalu na stranu, cilj si postigao, a propratne pojave tipa prepoznavanja na ulici samo dodaju šlag na tortu. :)

   1. Ali bićeš jedan od njih (hteo-ne hteo), hm, hm, hmmmm… ;) ;) ;) Cheers! :)

 5. Vec sam pohvalio tvoj nastup !
  Odusevljen sam.
  Sto kaze Toni, drago mi je da se blogeri sve cesce pojavljuju na tv-u…

  1. Hvala Deda, kad se zavrsila emisija shvatio sam da tebe nisam spomenuo i ako to svakako zasluzujes, no bice prilike …

 6. Ovo je valjda prvi put da se na našim TV govori, ozbiljnije, o blogovima, a da se Internet ne predstavlja kao bauk ;)
  Nebojši i svim blogerima: ostanite posvećeni! ko koliko može, naravno ;)

 7. Ja mislim da je ovo još jedan pokazatelj da se blogovanje u Srbiji može isplatiti….odnosno, još jedan dokaz da polako, ali sigurno blogovi/blogeri dobijaju adekvatnu medijsku pažnju, što predstavlja svima nama podstrek za dalji rad.

 8. ili za generaciju iza nas, ukoliko se desi da oni koji sada zive od bloga u medjuvremenu umru od gladi :)

Comments are closed.