Na eTrgovini sam verovatno jedini bio bez vizit karti, sjajnog malog parčeta papira koje služi da Vam neko zapamti kontakt. Umesto istog, furao sam novi domen, www.nebojsa.tel koji bi trebao da zameni ulogu ovog parčeta papira. Većina njih je bila blago začuđena kada sam im saopštavao ovaj način borbe protiv seče šuma, ali pravi razlog nabavke .tel domena je nešto drugačiji :)

Svratio sam do ekipe iz CRI-ja na kafu i prepričavanje doživljaja iz Albanije, i Valex mi saopšti da je plasiran novi TLD, .tel koji funkcioniše bez hostinga, kao virtuelni adresar sa osnovnim podacima o vlasniku koji se unose kroz sistem. I ajd kao da pogledam i to čudo, odem na sajt TelNica i naletim na ovu reklamu. Priznajem, odavno me nijedna reklama nije na keca kupila kao ova, izmanipulisan sam ali ne žalim zbog toga :) Pogledajte…

Sledeći korak bilo je ništa drugo do kupovina www.nebojsa.tel tako da ubuduće sve moje kontakt podatke možete naći tamo.

PS. Inače mislim da su domeni jedna od gorih zaraza koja vas može snaći kad imate karticu kojom se plaća preko neta. Jeftini su ali vrlo lako vrag odnese šalu pa kad dođe renewal držite se za glavu :)

8 replies on “Nebojsa.tel moja virtuelna vizitka

  1. Samo je pitanje vremena kada ce se pojaviti, spam bot koji skuplja telefonske brojeve sa ovih domena i automat koji vas zove da vam ponudi nesto – u neko doba noci naravno…
    Nekako mi deluje da je ovo kao poziv za spamovanje… sto mailom sto telefonom…

  2. Reklama je odlična (Gabriella Cilmi mmmmm!), ali si ovo, kao što reče Darko, mogao da uradiš i sa radovic.info.

    Sve u svemu, veoma zgodna stvarčica, bez pogovora… u, vidi, ja.tel je slobodno ;)

  3. Super je to, samo je dušu dalo za spam botove. Em mail, a može i SMS spam. Reklama je super, muzičica je kul.

  4. P.S. Nadam se samo da na doticnom eventu nisi iscrtavao svoju kontakt adresu jogurtom po stolu dok su se drugi razmahivali komadima papira :)

Comments are closed.