Nebojsa Radovic – Personal Blog

Menu & Search

Per astra ad aspera!

11/03/2005

Ko bi rekao, mada u trenutku kada sam otvarao blog o tome nisam ni razmisljao, da je 11. mart upravo 5 godina kako sam kupio kompjuter. Da eto prvih 5 godina sa današnjim danom prolazi… Baš je brzo prošlo, ko bi rekao… Ili bolje reći tek sad vidim kako ništa ne znam i ako ovo čudo imam evo sada već zavidan period. Ko zna da nije bilo tog trenutka šta bi se sa mnom sve desilo? Možda ne bih upisao ovaj fakultet, možda me ne bi više ljudi znalo po nicku nego po imenu, možda ne bi upirali prstom na mene i govorili geek, možda ne bih imao vrtoglavice, video duplo bez trunke alkohola u krvi, možda bi mi prsti na desnoj ruci bili isti kao na levoj, možda, možda… Mada nije sve tako crno, siv mi je monitor :) Verovatno da nije bilo tog trenutka, ne bih upoznao gomilu novih ljudi, gomilu zaista divnih prijatelja, možda mi se ne bi desilo mnogo divnih trenutaka itd. (rasplakaću se pa da ne idem do detalja). Jedno je sigurno, kompjuter mi je pomogao da pređem put od talentovanog klinca, do matore neznalice, put od zvezda do trnja… I hvala mu u tome…

I još da dodam za kraj, da sam za jedno svakako siguran, da je moj otac nekim slučajem Kipling, i da je napisao pesmu ako, poslednji stihovi bi glasili nešto na ovu foru:

Ako uspeš makar 7 dana

da ne sedneš za kompjuter

Bićeš čovek sine moj!

Nebojša Radović

Radoznali posmatrač koji neka od tih posmatranja pretvori u reči. Idealno reči koje izazovu one koje čitaju da probaju nešto novo, a život baziraju na akciji - ne izgovorima.

Related article
O pandemijama

O pandemijama

The Lessons of History, Will Durant-a je jedna od najboljih…

Kraj je smisao

Kraj je smisao

Znate onaj osećaj kad se vratite sa odmora i poželite…

Zašto iOS pre nego Android?

Zašto iOS pre nego Android?

Jedna od tema koja se dosta spominjala na LeWebu jeste…

Discussion about this post

  1. @mileusna says:

    Patetišeš ko da imaš 40 godina, strašno… :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Type your search keyword, and press enter to search