Nebojsa Radovic – Personal Blog

Menu & Search

[peticija] PayPal u Srbiji #2

06/06/2007

PayPalPayPal saga u Srbiji se nastavlja. Posle mog teksta na blogu, ali i dosta masovne akcije objavljivanja peticije po domaćim forumima i mailing listama, dosta vas se oglasilo i podržalo inicijativu. Rezultat je da za dva dana imamo oko 300 potpisa, što svakako nije revolucionarno ali je opet korak napred.

Posebno je zaintrigirala javnost činjenica da PayPal servis poseduje 190. zemalja, što nas, ako uzmete u obzir da UN nacije priznaju 192. zemlje, stavlja u jedan vrlo “odabran” krug zemalja.

Sa druge strane, raduje činjenica da su se oglasili i neki VIP blogeri, mislim na Dejana Bizingera, koji je podržao na svom blogu akciju i detaljnije objasnio problematiku. S obzirom na posećenost ovog B92.bloga ovo bi značajno trebalo da doprinese novom talasu potpisa peticije. HVALA DEJANE!

Opet, i pored velike podrške bilo je i dosta nevernih Toma. Da, ovo nije prva akcija ovakvog tipa, postojala je jedna za uvođenje PayPala u SCG, ali nije samo peticija u pitanju, već i niz drugih akcija. Bitno je da se ljudi pokrenu, da uvide značaj i potrebu uvođenja ovakvog nekog servisa kod nas, i rezultat će već doći sam po sebi.

Još jednom bih se zahvalio svima koji su podržali akciju bilo samo glasanjem ili pisanjem na blogu i stavljanjem markice. Ne zaboravite da put od hiljadu milja počinje jednim korakom. Mi smo ga odavno učinili, zato potrudite se da ne ostanemo samo na njemu!

Nebojša Radović

Radoznali posmatrač koji neka od tih posmatranja pretvori u reči. Idealno reči koje izazovu one koje čitaju da probaju nešto novo, a život baziraju na akciji - ne izgovorima.

Related article
Umro Steve Jobs

Umro Steve Jobs

Ode nam i Steve Jobs, možda i u najgorem trenutku…

[INFOGRAFIKA] Najveće zvezde srpskog Interneta

Kao neko ko je godinama prisutan na sceni osećao sam…

Da li je 60.000 eur nužno i previše za jedan web sajt?

Jeftini senzacionalizam je trend koju je Internet doveo do neslućenih…

Discussion about this post

  1. Mihailo Maletic says:

    Ocupaypal :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Type your search keyword, and press enter to search