U Amsterdamu sam trenutno gde čekam let za Njujork, odakle će i početi moja avantura. Raspao sam se jutros, i jedno osamsto puta pitao sebe da li mi je to zaista potrebno. Svi znamo da je to dobra odluka, ali kada vidite ljude koji vas vole, i kojima je na neki način žao što odlazite, ni knedle vas ne poštede. Ipak, na sve sam se to pripremio, i želeo bih samo, pre nego što krenem dalje da podelim sa vama misao koja me je gonila ovih par meseci.

Nemojte nikada, nikome, dozvoliti da stane na put vašoj želji da postanete bolji čovek

Od kad sam jednom prilikom kod Ferisa pročitao definiciju uspeha kao kumulativ svih neprijatnih razgovora i situacija koje imate u životu, nekako mi je lakše da stremim ka ovom cilju. Mislim da je postati bolji pojedinac, na kraju krajeva, zadatak svakog od nas dok smo ovde gde jesmo. Put ka tome će često biti nerealan i pretežak ali iz ove pozicije tvrdim da vredi. Ljudi oko su zadovoljnijii kada smo i sami zadovoljni, i oni će ići ka istom cilju. Neće uvek razumeti, nekada će delovati i previše sebično, ali ovo ne proizilazi iz zavisti, već iz proste ljubavi i želje da malo više vremena provodite sa njima. Ovo važi i za roditelje, i za prijatelje, i za sve one kojima je zaista stalo do vas.

Čuvajte ljude oko vas, dajte im i malo fore, i radite na tome da svi zajedno postanemo puno bolji. Setite se, samo tako svi zajedno idemo napred. Volim vas, i čitamo se intezivnije uskoro nadam se.

26 replies on “Sada, kada je dosta toga prošlo

 1. Ne znam, meni nikad nije bio problem da volim ljude i na par hiljada kilomenara.
  Šta, moramo da popijemo kafu fejs-tu-fesj da bismo se voleli? Važi.

  Volećemo te i dalje, i bićemo ti prijatelji.

  I, ne zaboravi ono što sam ti rekla za crnkinje i meksikanke ;)
  :*

 2. Srećno, uvek prvo zovi da pošaljemo pare ako imamo, pre nego što počneš da prodaješ telo…

 3. Uzivaj. Ne, ozbiljno, nemam sta pametnije da ti napisem, ne zato sto ne mogu da smislim, nego zato sto je to najpametnije sto sada, dok si na ovom "projektu", mozes da uradis – da uzivas u svakom trenutku. Jer, kako budu godine prolazile, videces da nije problem u tome da li neko staje na put tvojoj zelji da budes bolji covek, vec da li ti i dalje imas tu zelju u sebi. A tesko je nesto raditi ako se ne uziva u tome, svaki tren, svaki dan, ceo zivot :)

 4. Jel ovo što pominješ Ferisa sublimirana poruka upućena meni da pročitam one knjige što si mi ostavio u amanet? :)

 5. Druze moj, bitno je da uvek i u svakom trenutko znas ko si, odakle si i koliko vredis. Tacnije nemoj nikada izgubiti svoj identitet i sa ponosom izgovaraj ime svoje zemlje (drzave) odakle potices… Ako se secas da smo davno konstatovali da je u zivotu sve moguce a jedino se nebo ne moze okreciti, nek’ ti ovaj slogan bude vodilja kao sto je bio i meni na samom pocetku. Zelim ti puno srece i siguran sam da ces uspeti u ovom “projektu”.

 6. A je l` znaš kako je rekao De Niro u "Heat-u":

  "Nemoj nikada da se vezuješ za nešto, što ne možeš da ostaviš za 30-sekundi, kada postane vruće" :)))

  Sve najbolje u životu i radu!

 7. jbg – svi su napisali dobre komentare :) – šta sad da kažem? vidimo se kad se vidimo. za sve postoji rešenje.

 8. Sledeci put kad budes u Amterdamu, vodim te na neki Holandski specijalitet :)
  Sve najbolje i teraj dalje :)

Comments are closed.