Zmajeve decje igre

 

Nemanja je premijerno objavio pa sam odlučio i ja da se oglasim povodom redizajna sajta Zmajevih dečjih igara. Naime, ovaj sajt je dugo kopkao oči većini ljudi koji provode prilično vremena na Internetu pre svega zbog dizajna koji je urađen sigurno pre više od 5 godina. No, kako on pripada grupi sajtova o kojima se stara InternetClub, pao je na mene taj zadatak da ga održavam, pa sam iskoristio tu priliku da sve gore spomenute, obradujem jednim osvežavanjem sajta, koliko je to u domenu mog znanja i vremena, jer je sve ovo manje više volonterski rad.

Prvo što ćete primetiti da nije u potpunosti izmenjen pre svega zbog vrlo čudesne navigacije na starom sajtu, ali i hroničnog nedostatka vremena što zbog posla, što zbog fakulteta, ali i to će se u nekom narednom periodu kao i još neke sitnice promeniti. Veliki problem sam imao vezan za verziju MySQL baze na serveru koje je ispod 4. te sam mnoge stvari morao dva puta uraditi, ali je, ako se izuzme izgubljeno vreme na kraju sve ispalo ok.

Trudio sam se da dizajn što više prilagodim deci, a sa druge strane ne bude previše neozbiljan ostalim korisnicima, i nadam se da sam u tome koliko toliko uspeo a na vama je da procenite. Ostaju jos neke stvari koje iritiraju, ali kao sto sam gore napomenuo biće još promena u budućnosti, i ono što je bitno je da je nešto počelo da se radi.

Kritike i predlozi su uvek dobrodošli, a vi koji ste u Novom Sadu nemojte propustiti da se pridružite ovoj najvećoj dečjoj manifestaciji kod nas od 5-10. juna, a ostali koji niste baš blizu uživajte u pesmicama na sajtu.