Ostalo je još manje od 7 dana do konferencije IdejaX, koju ću predstavljati kao official blogger iz Srbije.  Činjenica da sam tamo angažovan ne umanjuje entuzijazam povodom odlaska na istu, pogotovu u periodu kada sam po malo digao ruke od regionalnih dešavanja.  Udružena ekipa IAB Hrvatska i HURA je stisla petlju i napravila nešto zaista dobro, a ako dodate činjenicu da je jedan od predavača omiljeni Gary Vaynerchuck verujem da će ovaj tekst ujedno biti i otvoreni poziv da utišate moje twitove na nekoliko dana . Entuzijazam se nekada ne da tako lako kontrolisati :)

Problem većine regionalnih konferencija je u reciklaži postojećeg. Magični krug sačinjen od istih ljudi, istih tema, sličnih projekata a time i rezultata. Znate kako kažu – ako radiš kako si uvek radio, dobijaćeš i rezultate koje si uvek dobijao. Retka su dešavanja poput ovog koja naprave korak napred i potrude se da nam za neka normalna izdvajanja ponude nešto što možemo videti samo na velikim svetskim konferencijama. Ovo je razlog zašto toliko očekujem ovu konferenciju, ali i How To Web koji će se održati sledeći mesec u Beogradu. Opet, sve to za neku razumnu cifru koju može i startup ekipa da priušti a ne samo velike kompanije.

Šta se očekuje na Ideja X?

Prvenstveno gomila dobre energije i inspiracije. Predavači koje poznajem sa liste najavljenih su sjajni motivatori. O Gerijevom nastupu na LeWebu sam pisao. Čovek vas tako protrese svojom energijom da sledećih mesec dana tražite biznis model za najosnovnije životne aktivnosti poput odlaska u wc. Strast koju nosi sa sobom je zaista retko moguće sresti.

Inovatori i kreativci iz različitih medija predstaviće svoja iskustva i podeliti sa nama neke od svojih tajni. Fuzija više medija u jedan biće nešto o čemu će se pričati u narednih par meseci, a šarenilo iskustava koje nose predavači učiniće da mnogo pripremljeniji dočekamo ovu eru. Treba spomenuti i Vuka Ćosića, regionalnog onlajn gurua i čoveka koji stoji iza najuspešnijeg komercijalnog web projekta Coolinarika.com. Spisak svih predavača i abstrakte predavanja možete videti na stranici sa programom konferencije.

Konferenciju ću najverovatnije pratiti “iz minuta u minut” kao što je bio slučaj sa LeWebom, a možete očekivati i intervjue sa nekim od predavača koga već uspem da nahvatam. Imaću i ovaj put podršku od ekipe Netokracije koja je medijski sponzor, a priključuju se i ITdogađaji, tako da će biti vrlo vrlo zabavno!

Ako imate nekih dodatnih zahteva vezanih za samu konferenciju, pitanja za predavače ili neki sličan zahtev pucajte u komentarima, daću sve od sebe da ih ostvarim. A ne bi bilo zgoreg i da se pridružite :)

 

One thought on “IdejaX – konferencija koju vredi posetiti

Comments are closed.