Nebojsa Radovic – Personal Blog

Menu & Search

IdejaX – konferencija koju vredi posetiti

20/05/2011

Ostalo je još manje od 7 dana do konferencije IdejaX, koju ću predstavljati kao official blogger iz Srbije.  Činjenica da sam tamo angažovan ne umanjuje entuzijazam povodom odlaska na istu, pogotovu u periodu kada sam po malo digao ruke od regionalnih dešavanja.  Udružena ekipa IAB Hrvatska i HURA je stisla petlju i napravila nešto zaista dobro, a ako dodate činjenicu da je jedan od predavača omiljeni Gary Vaynerchuck verujem da će ovaj tekst ujedno biti i otvoreni poziv da utišate moje twitove na nekoliko dana . Entuzijazam se nekada ne da tako lako kontrolisati :)

Problem većine regionalnih konferencija je u reciklaži postojećeg. Magični krug sačinjen od istih ljudi, istih tema, sličnih projekata a time i rezultata. Znate kako kažu – ako radiš kako si uvek radio, dobijaćeš i rezultate koje si uvek dobijao. Retka su dešavanja poput ovog koja naprave korak napred i potrude se da nam za neka normalna izdvajanja ponude nešto što možemo videti samo na velikim svetskim konferencijama. Ovo je razlog zašto toliko očekujem ovu konferenciju, ali i How To Web koji će se održati sledeći mesec u Beogradu. Opet, sve to za neku razumnu cifru koju može i startup ekipa da priušti a ne samo velike kompanije.

Šta se očekuje na Ideja X?

Prvenstveno gomila dobre energije i inspiracije. Predavači koje poznajem sa liste najavljenih su sjajni motivatori. O Gerijevom nastupu na LeWebu sam pisao. Čovek vas tako protrese svojom energijom da sledećih mesec dana tražite biznis model za najosnovnije životne aktivnosti poput odlaska u wc. Strast koju nosi sa sobom je zaista retko moguće sresti.

Inovatori i kreativci iz različitih medija predstaviće svoja iskustva i podeliti sa nama neke od svojih tajni. Fuzija više medija u jedan biće nešto o čemu će se pričati u narednih par meseci, a šarenilo iskustava koje nose predavači učiniće da mnogo pripremljeniji dočekamo ovu eru. Treba spomenuti i Vuka Ćosića, regionalnog onlajn gurua i čoveka koji stoji iza najuspešnijeg komercijalnog web projekta Coolinarika.com. Spisak svih predavača i abstrakte predavanja možete videti na stranici sa programom konferencije.

Konferenciju ću najverovatnije pratiti “iz minuta u minut” kao što je bio slučaj sa LeWebom, a možete očekivati i intervjue sa nekim od predavača koga već uspem da nahvatam. Imaću i ovaj put podršku od ekipe Netokracije koja je medijski sponzor, a priključuju se i ITdogađaji, tako da će biti vrlo vrlo zabavno!

Ako imate nekih dodatnih zahteva vezanih za samu konferenciju, pitanja za predavače ili neki sličan zahtev pucajte u komentarima, daću sve od sebe da ih ostvarim. A ne bi bilo zgoreg i da se pridružite :)

 

Nebojša Radović

Radoznali posmatrač koji neka od tih posmatranja pretvori u reči. Idealno reči koje izazovu one koje čitaju da probaju nešto novo, a život baziraju na akciji - ne izgovorima.

Related article
Ostavi se sine tvitovanja

Ostavi se sine tvitovanja

Da mi je neko pre 6 godina rekao da je…

17 saveta za time management Martina Varsavskog

Jedna od karakteristika LeWeba jesu i tzv. "soft skills" predavanja,…

Preko Kickstartera do 10 miliona dolara investicije

Popodne je za sada obeležilo predstavljanje Peeble, pametni sat koji…

Discussion about this post

  1. […] Najavili smo, vreme je! Ideja X, kao najveća regionalna marketinška konferencija u regionu upravo kreće. Zajedno sa Netokracija ekipom uživo ću, iza blogerskog stola, prenositi dešavanja sa same konferencije, ovde kao i na Twitteru pod hashtagom #idejax, verujem da će biti zabavno pa – čitamo se! […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Type your search keyword, and press enter to search