Nebojsa Radovic – Personal Blog

Menu & Search

LeWeb 2012 – London edition

19/06/2012

U poslednje vreme par velikih konferencija donelo je odluku da pored glavne konferencije, koja je obično u kasnu jesen, organizuje još jednu konferenciju koja će se desiti u kasnom prolećnom terminu. WebIT iz Bugarske se seli u Istanbul u ovom talasu, a konferencija na kojoj sam bio već 2 puta – LeWeb, rešila je da svoju prolećnu verziju organizuje u Londonu.

Zašto London?

Prvi panel je ujedno i posvećen objašnjavanju ideje – zašto je London izabran za drugu LeWeb lokaciju. Naime, sve je odlučeno samo 3 meseca pre samog dešavanja, i deo je velikog projekta britanske vlade gde se poseban fokus daje ulaganju u tehnološko preduzetnišvo. U prethodnoj poseti Londonu pokušao sam da objasnim šta se tačno dešava u poseti TechHubu i njihovoj Silicijumskoj dolini – TechCity-u. Na Netokraciji možete pročitati detaljnije o tome, ali ukratko suština se svodi na to da, ukoliko Velika Britanija želi da zadrži lidersku poziciju u Evropi, posebnu pažnju mora da posveti razvoju tehnologije i promociji tehnološkog preduzetništva. Ova godina je bila idealna za to kako je London u centru pažnje zbog nadolazećih Olimpijskih igara. LeWeb je bio odlična prilika da se to uradi iz nekoliko razloga:

  • U pitanju je koncept koji je dokazan u Evropi i ispostavio se kao jako uspešan
  • Organizatori (Loic pre svega) sa sobom povlače i veliki broj preduzetnika i investitora čime se izvlači maksimum od ovog dešavanja već u prvoj godini organizacije

Nešto drugačiji pristup

Za razliku od prethodnih godina kada sam uživo izveštavao sa ovog dešavanja u jednom tekstu, ovaj put ću objavljivati više kratkih tekstova sa predavanja koja mi budu posebno interesantna. Ispostavilo se da ogromne tekstove kasnije jako malo ljudi u potpunosti pročita, te ću na ovaj način probati taj problem i da rešim.

Da ne zaboravim

Hvala Telekomu Srbije, koji je i ovaj put pomogao moj dolazak na konferenciju. Prošlo izveštavanje se ispostavilo kao jako uspešno pa smo produžili saradnju i ovaj put. Za ovu priliku opremljen sam i novim Samsungom S3, igraću se ovih par dana pa ću ovde napisati i svoje mišljenje. Do tad, pratite fotkice i video snimke koje budem pravio da se uverite u “moći” ove zaista dobre spravice.

Tekstovi:

1) Jamie Oliver i Kevin Systrom – “Reči znaju da budu otrovne, fotografije su mnogo zahvalnije”

2) Preko Kickstartera do 10 miliona dolara investicije

3) 17 saveta za time management Martina Varsavskog

 

Article Tags
Nebojša Radović

Radoznali posmatrač koji neka od tih posmatranja pretvori u reči. Idealno reči koje izazovu one koje čitaju da probaju nešto novo, a život baziraju na akciji - ne izgovorima.

Related article
Ostavi se sine tvitovanja

Ostavi se sine tvitovanja

Da mi je neko pre 6 godina rekao da je…

17 saveta za time management Martina Varsavskog

Jedna od karakteristika LeWeba jesu i tzv. "soft skills" predavanja,…

Preko Kickstartera do 10 miliona dolara investicije

Popodne je za sada obeležilo predstavljanje Peeble, pametni sat koji…

4 Discussion to this post

  1. @JoxyNYC says:

    Uzivaj tamo! Pratimo te :)

  2. […] će posetiti ovu veliku konferenciju. Pre mene su to učinili: Gaga Đermanović, Dragan Varagić, Nebojša Radović i Sandra Simonović. Kako spisak za sada stoji, ove godine ću na LeWebu biti jedini bloger iz […]

  3. […] će posetiti ovu veliku konferenciju. Pre mene su to učinili: Gaga Đermanović, Dragan Varagić, Nebojša Radović i Sandra Simonović. Kako spisak za sada stoji, ove godine ću na LeWebu biti jedini bloger iz […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Type your search keyword, and press enter to search