Nebojsa Radovic – Personal Blog

Menu & Search

Mravima je odzvonilo, stigao je Mravojed!

24/07/2008

Iznenadili ste se naslovom? Ne nisam poludeo u otadzbini, vec sam na pragu da Vam predstavim, verovatno pre svih, novi regionalni oglasnik Mravojed!

Mravojed - Regionalni mali oglasi

Po povratku iz Hrvatske, sa FuturADa, prvo što mi je zapalo za oko u Srbiji, jeste činjenica da i ne postoje baš klasični sajtovi za oglašavanje u Srbiji, koji su ozbiljni i koji su vertikalne prirode. Postoji nekolicina dosta dobrih horizontalnih sajtova za oglasavanje (poslovi, mobilni telefoni, nekretnine, racunari) ali izuzev Halo Oglasa, koji ne predstavlja baš poslednji krik web tehnologije ništa tog tipa nije postojalo, a što predstavlja dosta ozbiljnu tržišnu nišu, koja bi se vezivanjem uz neki postojeći/fizički oglasnik ostvarila verovatno u sajt medju top20 na domaćem tržištu, kao što je to slučaj u Hrvatskoj recimo, gde se “krljaju” Oglasnik i Kupi-Prodaj na dosta visokim pozicijama po posećenosti (verujem da će neko od Vas i znati kojim prema Gemiusu, pa ću biti rad da objavim).

Tim povodom sam pokušao i ja nešto da uradim, i krenula je donekle akcija, ali usled malih zaštuckivanja usled drugih obaveza, neko drugi me je već prešišao i stvorio regionalnu online riznicu malih oglasa – Mravojed. Za one koji se muvaju po Internetu, i upoznati su sa radom domaćih interfejs dizajnera, jasna asocijacija za ovaj surovo minimalni, ali opet jako funkcionalni interfejs biće niko drugi do Marko Bijelić u holivudskim kuloarima poznatiji i kao mungos, vlasnik jednog od najkvalitetnijih domaćih blogova – BiznisBloga. Mravojed obuhvata regionalnu web scenu, koja obuhvata BiH, Crnu Goru, Hrvatsku i Srbiju, i 50 gradova iz ovih država sa konstantnom težnjom rasta i krajnjim ciljem da obuhvata sve lokalne zajednice širom Balkana i Mravojed pozicionira kao jedinstvenu lokaciju gde možete naći/prodati ono što vam (ni)je neophodno.

Obzirom na relativno praznu tržišnu nišu, na jednostavnost korišćenja samog servisa, ali i na ekipu koja stoji iza njega ne sumnjam da će Mravojed uspešno startovati i postati sinonim za oglašavanje na našim prostorima, tako da ako imate neki svoj oglas, požurite :)

Article Tags
Nebojsa Radovic
Related article

[INFOGRAFIKA] Najveće zvezde srpskog Interneta

Kao neko ko je godinama prisutan na sceni osećao sam…

Da li je 60.000 eur nužno i previše za jedan web sajt?

Jeftini senzacionalizam je trend koju je Internet doveo do neslućenih…

Skok u nepoznato

Juče je u novom broju nedeljnika NIN na 30-toj strani…

8 Discussion to this post

 1. Krsto says:

  Veliki buzz se stvorio oko tog sajta već danas. Najpre videh na Facebook, a onda i već 2-3 posta čitam o tome…
  Biće mi drago ako sajt uspe, zanimljiva zamisao…

  BTW, znamo da nisi poludeo u otadžbini, lud si ti i bez toga…

 2. Aljoša says:

  ok, fino sve to jest… oglasnik… a gdje su oglasi? :)
  istina, u hrvatskoj ima gomila oglasnika, ali sve su to projekti medijskih igrača s budgetima velikim kao kuća. recimo, znam da jedan od njih mjesečno troši 20 tisuća eura samo na adsense.
  ovaj vaš projekt bi mogao biti fora, ako se CSS učita :), zapravo, ako budete imali gomilu oglasa. moja preporuka je da radite kao i svi u toj branši, kopirajte oglase s drugih sajtova, iz tiskanih oglasnika…

 3. Eniac says:

  Po zakonu nije dozvoljeno kopirati oglase sa drugih sajtova bez dozvole osobe koja ga je postavila, mada opet ko ce to da proverava… A sto se tice oglasnika u Hrvatskoj, voleo bih da ako znas das podatak kako su kotirani po Gemiusu oglasivaci :)

  A Mravojed, polako malopre je pocelo, rasce polako

 4. momsab says:

  a kad si se vracao sa FutureAd? http://www.elitesecurity.org/t10544-Vatreno-krstenje :P kasnio si samo ~6god

 5. Eniac says:

  Hahaha ali oglasi nisu isto sto i aukcijski sistem, imas onda i limundo :)

 6. momsab says:

  ako se ne varam, odavno postoji sajt poput mravojeda
  http://www.oglasibalkan.com/

  nadjeno preko guery google.com/search?q=oglasi+Beograd

 7. petar says:

  ovakav krš od oglasnika i generalno projekta nisam odavno video. al stvarno. a bavim se webom skoro 10 godina. dajte ljudi, pa budite bar donekle ozbiljni.

 8. dokle god ne bude postojalo neko drugo mesto sem Halo Oglasa u Srbiji, ne treba niko da odustane :) i bolje sto ce ovo biti samo web-based.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Type your search keyword, and press enter to search