Nelojalna konkurencija protivi se dobrim poslovnim običajima. Njome se može nanijeti ili nanosi šteta drugom trgovcu, drugoj pravnoj osobi ili potrošaču. Nelojalna konkurencija je i prodaja robe s oznakom ili podacima koji mogu stvoriti zabunu u pogledu porijekla robe. Neovlaštena upotreba znaka, tuđeg robnog žiga, oznake ili drugog vanjskog obilježja također je nelojalna konkurencija. Ako sud, npr. utvrdi sličnost ambalaže onda će zaključiti da se radi o nelojalnoj konkurenciji, dakako sve u smislu odgovarajućih odredbi Zakona o trgovini. izvor PoslovniForum

A obzirom da slika govori više od hiljadu reči:

Naravno nisam jedini :)

Za kraj, da ne bi ispalo da samo prozivam, ideja je skroz cool, krajnje genijalna u slučaju da se ne primeti ali i krajnje neetična kada su neki kolegijalni odnosi u pitanju, no kako može biti samo jedan ništa nas ne sme iznenaditi.

13 replies on “Nelojalna konkurencija – plastično!

 1. E moj Nebojsa a negativni publicitet je publicitet? Pa vise ce ljudi da ode sa tvog sajta nego sto ce da ode preko pretrazivaca :)

 2. Da li je ovo urađeno sa SEO ili su sklopili dogovor sa pogotkom?

 3. @Srecko

  ne ovo je kupljena reklama

  @Zira

  jbg, desava se, zao mi je sad sto sam saznao da je Boki upetljan u celu pricu pa sad ispada da ga pljujem sto mi stvarno nije bio cilj :( :( :( :(

 4. Nisam primetio razliku u pozadini pa sam pomislio da je prvi rezultat. Srećno u borbi sa njima!

 5. Kovanica “Nelojalna konkurencija” je pomalo besmislena, kako može konkurencija biti “lojalna” bilo kome, a svojim konkurentima pogotovo ;)

 6. Ljudi, ko god zeli da se bavi oglasavanjem ili pisanjem o modelima istog, molim vas – citajte vazeci Zakon o oglasavanju.
  Ne kazem procitajte, vec ga citajte kao Biblija sto se cita – again & again.

  Ja sam imala srece da steknem oko 5 godina hands-on iskustva u Oglasnom sektoru jedne velike medijske kuce i da zajedno sa ekipom prezivljavam i bistrim svaku promenicu i njene efekte na proces oglasavanja. Znaci ne pricam bezveze:

  NEMOJTE da vam se dogodi da ga grubo prekrsite – jedan mali podatak: ko god je podigao tuzbu dobio je, i to ume da izazove veliku medijsku galamu.

  Sto kaze jedan novinar na facebooku: “demokratija je kad ti neko kaže da ideš u p***u materinu, a ti možeš da ideš gde hoćeš”

 7. Verujem ti na rech, ali ne vidim kakve to veze ima.
  Uostalom, zar ovde nije tema neovlashtena upotreba imena “Furka” i “Karike”?

 8. Mene nerviraju oni vesti.rs koji na svojoj stranicama imaju sta god ti ukucas u google i to sa urednim .html na kraju, a od sadržaja ako se nešto zakači slučajno…

Comments are closed.