Peđa me “povukao za tastaturu” da napišem ovaj članak o omiljenim muzičkim podlogama u reklamama. Većina se verovatno slaže da je ključ dobre reklame napraviti što skladniju kombinaciju slike i zvuka i na taj način potpuno uvesti ljude u reklamu. E sad ovo je dosta subjektivno i izdvojiću one koje se meni sviđaju, a nadam se da ćete i vi uživati. Napominjem da neću praviti neku listu tipa top 10 i slično, ovo je više lista reklama/pesama kojih mogu u ovom trenutku da se setim.

Svi se sećaju ove reklame za Heineken i zanosne guze Jeniffer Aniston (ko još gleda šta ona pokušava da dohvati, Jennifer udaj se za mene!!!), i blago izgubljenog lika koji joj prilazi i otima pivo. Za sjajnu muzičku podlogu zadužena je grupa Turtles i pesma Happy together! Uf… Odličan spoj…

Idemo dalje… Ovu reklamu nisam uspeo da nadjem na netu, što i ne čudi jer je sa domaćih prostora, štaviše od firme koja je iz Ivanjice ! U pitanju je Habit pharm, i njihova reklama za Strong vitamine. Sećate se verovatno, fenomenalne cice koja sa koferom izlazi sa aerodroma i prolazi pored nekih Mini Morisa, sve fensi ludilo, a u pozadini čujete neku pesmu koju ako baš ne znate da je portugalski, teško da ćete izvaliti na kom je jeziku. U pitanju je pesma od Jazzamor pod imenom Berimbau, a kad smo već kod zanosne lepotice, to je jedna od najpopularnijih tezgašica u nas, Telma Santos, bivša Mis Portugala, poznata po onoj čuvenoj Coca Cola reklami, kojima btw treba posvetiti poseban post, kad zanimljivo hodajući (Telma ako me odbije Jeniffer tu sam!) odlazi do frižidera po Coca Colu (divim se svom prepričavanju), dok u pozadini piči pesmica Mucho Mambo (ovu reklamu nikako da nađem), a kasnije je kod nas snimila i reklamu za Komercijalnu banku. U sve tri reklame u prvom planu je zanimljiv način hodanja iliti guza, sram ih bilo :D. No evo i Jazzamora.

Gotovo besmisleno bi bilo spomenuti reklame, a da ne spomenete uloške :P Opet, domaće tržište, ovog puta Bony :) i pesma Nine Simone – Feelin good! Genijalna pesma, kako nemam reklamu, a ne bih da kršim previše autorskih prava stavljaću spotove za pesme ukoliko oni postoje na netu.

Sad svraćamo do Nikole, koji je pre neki dan pisao o novoj iPod reklami, koja u pozadini ima jednu od onih pesama koje vas na prvo slušanje podignu sa stolice, a da Vas pritom ne boli stomak. Sama reklama je dobila naziv po imenu pesme Mi Swing Es Tropical a izvođač je Quantic & Nicodeomus.

Slede banke :) Alpha banka je u jednoj od svojih reklama imala ovu pesmu… Jedno vreme sam je baš furao, jer mi je nekako sva jump-and-dance. Jedva sam je našao jer je u pitanju bio samo instrumental u reklami, ali vredelo je truda. Jean Roch – Can you feel it!. Spot opet, nem’ reklamu :(

I ne bih više da vam smaram tekstom, evo još par pesama…

Tanita Tikaram – Twist in my sobriety | Jelen pivo

Transplants – Diamonds and guns | Neki šampon mislim da je Garnije

Toliko za ovaj put… Nadam se da ste uživali! Ako imate neke predloge, slobodno šibnite u komentar!!

4 replies on “Reklame, muzika i po neka lepotica…

 1. sve je isto, samo njega nema, tralalalaalalala
  opet dugme okupio Brega, tralalalalalal…

  gde izbunari ovu novcanicu :)

 2. @Ivana

  Eh, ta novcanica je zakon :) Znas koliko stvari je moglo da se kupi za nju :P

  @Dragan

  Hvala, prija kada neko poput vas uputi kompliment

Comments are closed.