Nebojsa Radovic – Personal Blog

Menu & Search

Srbija vs. Dernek.ba – deo drugi

29/05/2007

Sećate se priče o derneku i domaćim društvenim mrežama, i žalosnog tona zbog činjenice da je u Srbiji tako nešto teško ostvarljivo. E pa, možda i nije… Hleba i igara, davno dokazan koncept ovog puta dat u ruke jednoj od najvećih korporacija na svetu Coca Coli ( U junaka Vuka Mandušića, svaka puška biće ubojita ) , predstavlja killer combo. O ulasku Coca Cole na domaće tržište se žestoko polemisalo i mnogi se nisu slagali da je to neki revolucionaran događaj za srpski web. Pa, i ako možda sama društvena mreža (coca-cola.co.yu) nije preterano napredovala njihov loyality program beleži veći rast od samog Dernek.ba u istom vremenskom periodu.

Alexa Ranking Serbia

Naravno, svega ovog ne bi bilo da iza toga ne stoji popularan i široko rasprostranjen brend kao što je Coca Cola, time i agresivna kampanja kojom se provomiše, a kao sastavni deo iste loyality program i nagradna igra koja ide uz njega.

Šta sve ovo treba da nam da do znanja? Internet u Srbiji nije beznadežan, dajte ljudima razlog da odu na Internet i oni će naći način da do istog dođu. Infrastruktura jeste bitna, i nesumnjivo koči razvoj domaćeg Interneta, ali ipak postoji i omogućava kakvu takvu komunikaciju. Naravno, uvek će biti onih koji će reći, ah pa znate vi koliki novac stoji iza svega toga. Da, to jeste tačno ali nije li nam dernek bio dokaz da kvalitetan koncept prilagođen lokalnoj zajednici predstavlja ujedno i pobednički kompleks.

Sve ovo treba da nas dodatno motiviše da konstantno pokrećemo inicijative, inicijative će sobom doneti i posetioce, a posetioci i veće tržište a ono ka nečemu što svi odavno priželjkujemo.

Nebojša Radović

Radoznali posmatrač koji neka od tih posmatranja pretvori u reči. Idealno reči koje izazovu one koje čitaju da probaju nešto novo, a život baziraju na akciji - ne izgovorima.

Related article

[INFOGRAFIKA] Najveće zvezde srpskog Interneta

Kao neko ko je godinama prisutan na sceni osećao sam…

Da li je 60.000 eur nužno i previše za jedan web sajt?

Jeftini senzacionalizam je trend koju je Internet doveo do neslućenih…

Skok u nepoznato

Juče je u novom broju nedeljnika NIN na 30-toj strani…

0 Discussion to this post

 1. momsab says:

  druze,
  sedi uci ustaj radi i ne bleji
  i uspeces :)

  a ovi pricnipi… naravno da su uspesni uspesniji kad ima likova koji qpuju njihove price o uspehu :D
  nije sija nego vrat

  uspesni ljudi znaju i primenjuju dva pravila
  1. nikad ne reci sve sto znas
  2.

 2. Eniac says:

  u bre momo… pa ti jos gori od mene ;)

 3. SadClown says:

  Ma, ja bih izmoderisao njegov komentar :D

 4. Eniac says:

  ma jok… volimo mi momu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Type your search keyword, and press enter to search