Sećate se priče o derneku i domaćim društvenim mrežama, i žalosnog tona zbog činjenice da je u Srbiji tako nešto teško ostvarljivo. E pa, možda i nije… Hleba i igara, davno dokazan koncept ovog puta dat u ruke jednoj od najvećih korporacija na svetu Coca Coli ( U junaka Vuka Mandušića, svaka puška biće ubojita ) , predstavlja killer combo. O ulasku Coca Cole na domaće tržište se žestoko polemisalo i mnogi se nisu slagali da je to neki revolucionaran događaj za srpski web. Pa, i ako možda sama društvena mreža (coca-cola.co.yu) nije preterano napredovala njihov loyality program beleži veći rast od samog Dernek.ba u istom vremenskom periodu.

Alexa Ranking Serbia

Naravno, svega ovog ne bi bilo da iza toga ne stoji popularan i široko rasprostranjen brend kao što je Coca Cola, time i agresivna kampanja kojom se provomiše, a kao sastavni deo iste loyality program i nagradna igra koja ide uz njega.

Šta sve ovo treba da nam da do znanja? Internet u Srbiji nije beznadežan, dajte ljudima razlog da odu na Internet i oni će naći način da do istog dođu. Infrastruktura jeste bitna, i nesumnjivo koči razvoj domaćeg Interneta, ali ipak postoji i omogućava kakvu takvu komunikaciju. Naravno, uvek će biti onih koji će reći, ah pa znate vi koliki novac stoji iza svega toga. Da, to jeste tačno ali nije li nam dernek bio dokaz da kvalitetan koncept prilagođen lokalnoj zajednici predstavlja ujedno i pobednički kompleks.

Sve ovo treba da nas dodatno motiviše da konstantno pokrećemo inicijative, inicijative će sobom doneti i posetioce, a posetioci i veće tržište a ono ka nečemu što svi odavno priželjkujemo.